Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στη Μεγάλη Εβδομάδα

tags :
Αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στη Μεγάλη Εβδομάδα
Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι συνδρομητές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ, «Η Ιστορία του Χριστιανισμού»
Αφιερωμένο στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD, με σχετικά θεματικά ντοκιμαντέρ και εκπομπές, που θα προβάλλονται από τη Μ. Δευτέρα 2/4 μέχρι και το Μ. Σάββατο 7/4.
Τα τρία πρώτα επεισόδια της συμπαραγωγής της COSMOTE TV, «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», με αφηγητή τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα, έρχονται για να μας ταξιδέψουν από τα Ιεροσόλυμα ως τη Ρώμη και από την Κύπρο ως τη Μ. Ασία και να αποκαλύψουν το δύσκολο ιεραποστολικό έργο του Αποστόλου Παύλου (Μ. Δευτέρα 2/4 στις 22.10 & Μ.Τρίτη 3/4 - Μ. Τετάρτη 4/4 στις 22.00).
Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι συνδρομητές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ, «Η Ιστορία του Χριστιανισμού», μέσα από τα οποία ο ιστορικός Ντάιρμεϊντ ΜακΚούλοχ ερευνά τις απαρχές και την εξέλιξη του Χριστιανισμού, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν στην εξάπλωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (Μ.Δευτέρα 2/4 – Μ.Τετάρτη 4/4, 23.00).
Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή έρχεται τη Μ. Τρίτη 3/4 στις 21.00, η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Η Κουζίνα του Θεού».
Με επίκεντρο τη μοναστηριακή κουζίνα, η οποία αποτέλεσε την τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’70, «Η Κουζίνα του Θεού» ταξιδεύει σε 12 εμβληματικές ιερές μονές της Ελλάδας, για να ανακαλύψει παραδοσιακές συνταγές και γευστικούς συνδυασμούς απλών, φυσικών υλικών. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, μεταφερόμαστε μέσα από τον φακό του Λεωνίδα Πανωνίδη, στους πρόποδες του Ολύμπου, και συναντάμε το γυναικείο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, στην Κατερίνη.
Εκεί, η Αδελφή Ειρήνη, ετοιμάζει μαγειρίτσα με ψάρι και νηστίσιμη σοκολατόπιτα.H σειρά θα προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 16.00.
Την Κυριακή 1/4, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Γνώση και Βιβλιοθήκη», ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας», το οποίο μας προσκαλεί σε μια μοναδική οπτικοακουστική «ξενάγηση» στη νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με σκοπό την ευρεία προβολή του σημαντικού αυτού πολιτιστικού κέντρου και φάρου οικουμενικής γνώσης (21.00).
Την ίδια ημέρα στις 20.00, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων», παρουσιάζει τον μεγάλο θεατρικό σκηνοθέτη, Κάρολο Κουν.
Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, επανέρχονται με καινούργια επεισόδια και τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να εξηγεί και να σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου (Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50).
Η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα το πρώτο από τα δυο επεισόδια για τις Στρατιωτικές Σχολές, οι οποίες κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, προσφέροντας υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευση (Μ. Τετάρτη 4/4, 21.00).
Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», ταξιδεύει τη Μ. Τρίτη, στην Κρήτη.
Εκεί, περπατάμε στο πιο «διάσημο» μονοπάτι της Ελλάδας, εξερευνούμε μια δημοτική αγορά που χρονολογείται από το 1913 και γνωρίζουμε δυο εταιρείες με βιολογικά προϊόντα (3/4, 18.00).
Ο τρίτος κύκλος της σειράς ολοκληρώνεται τη Μ. Πέμπτη 5/4 στις 18.00., οπότε και επισκεπτόμαστε ξανά μέρη που αγαπήσαμε, μαγειρεύοντας μερικές από τις πιο νόστιμες συνταγές που ανακαλύψαμε καθ’ οδόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης