Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,4% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής κινδύνου - Στα 1.345,80 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 1,4% για τον χρυσό, λόγω αποστροφής κινδύνου - Στα 1.345,80 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντικά κέρδη 1,4% έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι αμερικανικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (2/4/2018) ο χρυσός, καθώς οι αμερικανικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις, στρέφοντας τους επενδυτές στην «ασφάλεια» του πολύτιμου μετάλλου.
Η Wall Street καταγράφει βαριές απώλειες, καθώς τα αντίποινα που επέβαλε η Κίνα στις ΗΠΑ επανέφεραν στο επίκεντρο την ανησυχία για ενδεχόμενο ξέσπασμα εμπορικού πολέμου, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις, στον απόηχο της νέας «επίθεσης» Trump στην Amazon.
Ο τεχνολογικός κλάδος βρέθηκε εκ νέου υπό πίεση σήμερα, καθώς η Amazon βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγορώντας την ότι δεν καταβάλλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί σήμερα περισσότερο από 5%, ενώ χαμηλότερα κινείται το σύνολο του κλάδου, με τις μετοχές των Facebook, Netflix και Alphabet όλες να σημειώνουν ισχυρές απώλειες.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο, καθώς η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση το σαββατοκύριακο, ανακοινώνοντας την επιβολή επιπρόσθετων εισαγωγικών δασμών ύψους έως και 25% σε 128 προϊόντα που εισάγονται στη χώρα από τις ΗΠΑ, όπως κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, κρασί, φρούτα, ξηρούς καρπούς διαφόρων ειδών.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο που επέβαλαν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν, παράλληλα, δασμούς στις εισαγωγές μιας σειράς κινεζικών αγαθών, το ύψος των οποίων θα μπορούσε να φτάσει έως τα 60 δισ. δολ.
Το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι δασμοί αυτοί συνδυαστικά θα έχουν κόστος 3 δισ. δολ. για αμερικανικές εταιρείες.
Εν τω μεταξύ, νέα σημαντική αύξηση καταγράφεται στον δείκτη CBOE Volatility Index (VIX) για τον S&P 500, αντικατοπτρίζοντας μία ενίσχυση της μεταβλητότητας στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 1,4% ή 18,50 δολ., στα 1.345,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,23 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του γιεν, στα 105,7 γιεν. 
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 2,1%, ενώ στο α’ τρίμηνο του 2018 ενισχύθηκε κατά 0,7%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης