Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η διεθνής «φούσκα» θα σκάσει... μεγαλύτερη του 2008 η κατάρρευση

Phoenix Capital: Η διεθνής «φούσκα» θα σκάσει... μεγαλύτερη του 2008 η κατάρρευση
Phoenix Capital: Προ των πυλών η έκρηξη της «φούσκας» όλων των περιουσιακών στοιχείων - Μεγαλύτερη του 2008 η κατάρρευση
Η Fed λέει ψέματα για τον πληθωρισμό αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία σύμβουλος επενδύσεων Phoenix Capital.
Επειδή μερικά από τα μέτρα εσωτερικού πληθωρισμού της Fed είναι απολύτως ανησυχητικά.
Η μέτρηση πληθωρισμού UIG της Fed Νέας Υόρκης ανέρχεται σήμερα στο 3,06%.
Το  μέτρο πληθωρισμού της Fed της Ατλάντα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 2,2%.
Ακόμη και η μέση τιμή της Μεγάλης Δαπάνης για την Εξοικονόμηση Κατανάλωσης (PCE) της Fed αυξάνεται κατά 1,8% σε ετήσια βάση, μόνο ελαφρώς κάτω από το λεγόμενο ποσοστό στόχου της Fed στο 2%.
Έτσι όπως αναφέρει η Phoenix Capital, όταν στελέχη της Fed δηλώνουν ότι "ο πληθωρισμός είναι υποτονικός" ή δεν "αυξάνεται αρκετά γρήγορα" για να δικαιολογήσουν την ανησυχία που επικρατεί, είναι σίγουρο ότι οι αξιωματούχοι της Fed που το ισχυρίζονται δεν ασχολούνται καθόλου με το να διαβάσουν απλά και μόνο τα δεδομένα της Fed.
Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στα στοιχεία της Fed, η αγορά ομολόγων ύψους 199 τρισ. δολαρίων είναι πληθωρισμός.
Η απόδοση του σημαντικού 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου έχει κάνει ένα επιβεβαιωμένο "διάλειμμα" πάνω από τη μακροπρόθεσμη πτωτική τάση του.



Το 10ετες κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ διαπραγματεύεται με βάση τον πληθωρισμό.
Και αυτό το γράφημα μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος.
Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο ζήτημα.
Οι αποδόσεις του δεκαετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου, του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας και το αντίστοιχο 10ετες ομόλογο της Μεγάλης Βρετανίας, αυξάνονται για να δοκιμάσουν τη μακροπρόθεσμη πτωτική τάση τους.



Εάν αυτές οι γραμμές τάσης σπάσουν θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για το "φούσκα" όλων των περιουσιακών στοιχείων.
Υπάρχουν πάνω από 199 τρισ. δολάρια σε οφειλόμενο χρέος (ομόλογα) και επιπλέον 500+ τρισ. δολάρια σε παράγωγα με βάση αυτές τις αποδόσεις των ομολόγων.
Έτσι, όταν αυτή η φούσκα εκρήγνυται (όπως κάνουν όλες οι φούσκες) θα βιώσουμε μια κρίση πολλών μεγεθών χειρότερη από το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης