Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Κουμουτσάκος: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Όχι γιατί το επιθυμεί ο Erdogan αλλά γιατί υπάρχει συσσωρευμένη ένταση είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Την θέση ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, πιθανότητα την οποία απέδωσε στην ένταση που έχει συσσωρευθεί στην περιοχή.
«Υπάρχει συσσωρευμένη ένταση στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο σε ποσότητα αλλά και σε διάρκεια.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον κανείς δε μπορεί να αποκλείσει μια κλιμάκωση ακόμη και θερμού επεισοδίου.
Όχι γιατί το επιθυμεί ο κ. Ερντογάν αλλά γιατί με τόση ένταση μια λάθος αξιολόγηση, μια λάθος εκτίμηση της στιγμής μια παρανόηση ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ  ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου είναι πιθανότερο να συμβεί τους δυο επόμενους μήνες, επικαλούμενος εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Erdogan επιθυμεί να γίνουν νωρίτερα οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και να συμπέσουν είτε με την επέτειο των δυο χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο ή στην επέτειο της νίκης στην Αφριν, οπότε θα ήθελε να αξιοποιήσει ένα τέτοιο επεισόδιο στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας.
Ο κ.Κουμουτσάκος εξέφρασε την διαφωνία του για τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Πάνο Καμμένος για τον Erdogan.
«Το να λες τρελό κάποιον, σημαίνει ότι δεν βλέπεις πως ότι κάνει το κάνει συνειδητά και αυτό είναι λάθος εκτίμηση», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι πρόταση της ΝΔ είναι να προχωρήσει η Ελλάδα άμεσα σε μια αναβάθμιση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Κύπρο, με την διαμόρφωση ανωτάτου συμβουλίου στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας Κύπρου.
Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ μιας ονομασίας για όλες τις χρήσεις που να διακρίνει σαφώς την ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και κατάργηση κάθε έννοιας αλυτρωτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης