Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Έχουμε εξετάσει επενδυτικές προτάσεις για το Υγεία, δεν έχει προκύψει συμφωνία

tags :
MIG: Έχουμε εξετάσει επενδυτικές προτάσεις για το Υγεία, δεν έχει προκύψει συμφωνία
Η MIG θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα
νομοθεσία
(upd) Να βασίζονται στις επίσημες ανακοινώσεις και όχι σε δημοσιεύματα, καλεί εκ νέου τους επενδυτές η MIG, σημειώνοντας πως έχει εξετάσει επενδυτικές προτάσεις για το Υγεία,  χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει συμφωνία προς ανακοίνωση.
Eιδικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία»), σε συνέχεια σημερινής Ανακοίνωσης της και με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, διευκρινίζει ότι έχει γίνει πολλάκις αποδέκτης διερευνητικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά, τη μεταβίβαση ή τη στρατηγική συνεργασία της ιδίας και τελευταία της θυγατρικής της «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’ Α.Ε.», στα πλαίσια των οποίων υπογράφονται οι συνήθεις συμφωνίες εμπιστευτικότητας (ανταλλαγή πληροφοριών), χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη κατά το νόμο πρόταση ή συμφωνία.
Η Εταιρία επαναλαμβάνει ότι θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η Εταιρία καλεί εκ νέου το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας.

Η προηγούμενη ανακοίνωση

Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με δημοσιεύματα του τύπου η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει σε συνέχεια της από 29/3/2018 Ανακοίνωσης της ότι έχει γίνει επανειλημμένα, όπως άλλωστε και κατά τα προηγούμενα έτη, αποδέκτης διερευνητικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά, τη μεταβίβαση ή τη στρατηγική συνεργασία στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται στα πλαίσια των οποίων υπογράφονται οι συνήθεις συμφωνίες εμπιστευτικότητας, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη κατά το νόμο πρόταση ή συμφωνία. Κατά συνέπειαν τα αναφερόμενα σε τιμές δημοσιεύματα στερούνται βάσεως και αποτελούν απλές υποθέσεις των συντακτών τους. Η Εταιρία επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα με την πολιτική της δεν προτίθεται να προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων πληροφοριών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.
Η Εταιρία θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα
νομοθεσία.
Η Εταιρία καλεί εκ νέου το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας.

Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr

Υπό στενή πολιορκία εξαγοράς βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος Υγεία από το CVC Capital το οποίο μετά την εξαγορά του Metropolitan και του ΙΑΣΩ General (η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες) ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο χτύπημα και να αποκτήσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσηλευτικό όμιλο της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το CVC αρχικά προσέγγισε τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς που αποτελεί ισχυρό μέτοχο και πιστωτή του ομίλου Υγεία μέσω της MIG προκειμένου να λάβει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.
Το επενδυτικό fund έλαβε την έγκριση και πλέον οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αν ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει due diligence προκειμένου να επιβεβαιωθεί το τίμημα που θα συμφωνηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στελέχη του CVC είχαν πολύωρη συνάντηση με στελέχη του Υγεία στο χώρο της νοσηλευτικής μονάδας.
Οι πληροφορίες για το τίμημα που ζητείται αναφέρουν ότι είναι της τάξεως τουλάχιστον των 1,15 ευρώ ανά μετοχή γεγονός που αντιστοιχεί σε αποτίμηση 350 εκ ευρώ και στο δεκαπλάσιο του EBITDA της χρήσης 2016.
Επισημαίνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση η MIG θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη καθώς η αποτίμηση του Υγεία στα βιβλία της είναι κάτω 1 ευρώ ανά μετοχή με βάση τη λογιστική αξία της εταιρίας.
Επισημαίνεται ότι ο όμιλος MIG ελέγχει περί το 70% του Υγεία ενώ ποσοστό της τάξεως κάτω του 5% κατέχει ο όμιλος Αποστολόπουλου του Ιατρικού Αθηνών.
Ο τελευταίος είχε ανεπιτυχώς προ μηνών επιχειρήσει να συγκεντρώσει το ποσοστό των μετόχων μειοψηφίας και φαίνεται ότι κινήθηκε προς μια τέτοια κατεύθυνση προκειμένου να μπλοκάρει τυχόν εξελίξεις στο Υγεία.
Ταυτόχρονα είναι σαφές ότι δεν διαθέτει την οικονομική ισχύ για εξαγορά του Υγεία και επιχειρεί να στρέψει τον κλάδο σε συγχωνεύσεις προκειμένου να αντισταθεί στις επιθετικές κινήσεις της CVC αλλά και της Farallon που με αφετηρία τη Euromedica  θα επιχειρήσει να μπει στην αγορά μεγάλων κλινικών.

Υποσημείωση

Στρατηγικά η MIG δεν θέλει να πουλήσει καμία συμμετοχή καθώς τόσο το Attica Group όσο και το Υγεία θεωρούνται οι καλύτερες εταιρίες των κλάδων που δραστηριοποιούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης