Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Εξετάζουμε τη δημιουργία κοινού οργανισμού συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ

Novak (Ρωσία): Εξετάζουμε τη δημιουργία κοινού οργανισμού συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στον ΟΠΕΚ
Τη δημιουγία κοινού οργανισμού με τον ΟΠΕΚ φαίνεται ότι εξετάζει η Ρωσία, όπως ανέφερε σήμερα (3/4) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργσία τους μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, ο Novak συζήτησε με τον σαουδάραβα ομόλογό του, Khalid al-Falih, το ενδεχόμενο μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο τρέχον μηχανισμός δράσης έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός.
«Πλέον εξετάζουμε μία μορφή συνεργασίας η οποία θα μπορούσε να ισχύσει μακροπρόθεσμα και στην οποία θα περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της αγοράς, η ανταλλαγή πληροφοριών και, εάν χρειαστεί, η εφαρμογή ορισμένων κοινών δράσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Novak σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία θα παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, με την παραγωγή της χώρας να υποχωρεί ξανά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, μετά από μία οριακή άνοδο που σημειώθηκε τον Μάρτιο, και η οποία αποδόθηκε στην εγχώρια αγορά και την υψηλότερη ζήτηση προς το φυσικό αέριο.
Σε ότι αφορά το μέλλον της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα για επέκταση της συμφωνίας, ενώ ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στον ΟΠΕΚ.
Αν και οι περικοπές στην παραγωγή έχουν μέχρι στιγμής σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά, ο Novak επεσήμανε ότι δεν θα αποτελέσουν τη «θεραπεία» της αγοράς, διευκρινίζοντας ότι είναι αναγκαίο ένα ευρύτερο φάσμα πρακτικών μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης