Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές, μετά τη «βουτιά» της Wall - Στο -0,78% ο DAX

Απώλειες στις ευρωαγορές, μετά τη «βουτιά» της Wall - Στο -0,78% ο DAX
Με απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή «βουτιά» της Wall Street 
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (3/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην πρώτη τους συνεδρίαση μετά την αργία για το Πάσχα των Καθολικών, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street, η οποία σημείωσε «βουτιά» χθες, λόγω ισχυρών πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο.
Την ίδια ώρα, η μάχη των αντιποίνων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, ενισχύει περαιτέρω το αρνητικό κλίμα στις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,49% χαμηλότερα, στις 369,07 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,78% στις 12.002,45 μονάδες, «μαζεύοντας» τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,37% στις 7.030,46 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,29% χαμηλότερα, στις 5.152,12 μονάδες.


Οι τεχνολογικές μετοχές είχαν μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων, δεχόμενες πιέσεις από τη χθεσινή «βουτιά» στη Wall Street.
Χθες, η Wall έκλεισε με σημαντικές απώλειες, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να εισέρχονται σε έδαφος διόρθωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, λόγω των φόβων για το ενδεχόμενο ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου, αλλά και των ανησυχιών γύρω από τον τεχνολογικό κλάδο.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν νέοι και αυστηρότεροι κανόνες για τη λειτουργία του τεχνολογικού κλάδου, στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, αλλά και του «πολέμου» που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά της Amazon, κατηγορώντας την ότι δεν πληρώνει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων, επιβαρύνοντας τον παραδοσιακό κλάδο λιανεμπορίου.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού «βούλιαξε» χθες περισσότερο από 5%, ενώ βαριές απώλειες σημείωσαν και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως Facebook, Alphabet και Netflix.
Παράλληλα, περαιτέρω πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο ασκεί και το δημοσίευμα ότι η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα τσιπ της Intel στους υπολογιστές Mac με δικά της.
Η μετοχή της Austria Microsystems, προμηθεύτριας της Apple, «είδε» τις μετοχές της να κλείνουν με απώλειες άνω του 2%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της GKN υποχώρησε κατά 3,6%, καθώς η Melrose επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας, έναντι 11 δισ. δολ.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησαν τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, με τον σχετικό ΡΜΙ της Markit να υποχωρεί σε χαμηλά 8 μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 56,6 μονάδες, από 58,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Ο ρυθμός επέκτασης του μεταποιητικού κλάδου επιβραδύνθηκε σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, με τον PMI της Γερμανίας να υποχωρεί στο χαμηλό 15 μηνών των 58,2 μονάδων, έναντι των 60,6 του Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, σημαντική πτώση κατέγραψε και ο κλάδος στη Γαλλία, με τον PMI να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών, και συγκεκριμένα στις 53,7 μονάδες, από 55,9 τον προηγούμενο μήνα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης