Τζανακόπουλος: Έως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε συμφωνία για το χρέος

Τζανακόπουλος: Έως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε συμφωνία για το χρέος
Θα προβλέπει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων και πάγωμα επιτοκίων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την εκτίμηση πως έως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
«Ως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, η οποία θα προβλέπει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των ελληνικών
ομολόγων, δηλαδή θα τα απλώνει περισσότερο στο χρόνο, πάγωμα των επιτοκίων και μια σειρά από άλλα μέτρα θα κάνουν την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πιο εύκολη» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα "Handelsblatt", σύμφωνα με το οποίο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και η Γαλλία έχουν καταθέσει σχέδια «για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως αυτό αποφασίστηκε στο Eurogroup του Ιουνίου του 2017, όπου είχε κατατεθεί η γαλλική πρόταση για να μπορέσουν να γεφυρωθούν οι διαφορές στις προβλέψεις μεταξύ του ΔΝΤ και των υπόλοιπων Θεσμών.
Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ.Τζανακόπουολος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της και οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS