Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,4% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Στο 1,4% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ
Τα προκαρκτικά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (4/4), με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να παραμένει ωστόσο μακρία από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 1,4$ σε ετήσια βάση, έναντι 1,1% τον Φεβρουάριο του 2018, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν ως επί το πλείστον τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα τροφίμων, οινοπνευματώδων και καπνού, με τις τιμές να εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν κατά 2,2% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 1% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τον τομέα της ενέργειας, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, με τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών να ενισχύονται κατά 1,5%.
Τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον στόχο της ΕΚΤ κοντά στο 2%, με την Κεντρική Τράπεζα να αναμένει ο πληθωρισμός να επιταχυνθεί περαιτέρω καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να βελτιώνεται.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης