Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (04/04/2018)

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (04/04/2018)
Την υποτιμητική κερδοσκοπία ο πραγματικός επενδυτής ξέρει να την εκμεταλλεύεται
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ στην τρομερή σε έκταση υποτιμητική κερδοσκοπία με προφανή σκοπό το ψαλίδισμα των υψηλών αποδόσεων που απολαμβάνουν τα ιδιωτικά επενδυτικά χαρτοφυλάκια σε πολλές δεκάδες μετοχών.
  • Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που οι ελεγκτές του Συστήματος διαπιστώνουν ότι πάχυναν τα χαρτοφυλάκια.
  • Γιατί θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, να κοντρολάρουν την αγορά κατά το δοκούν.
  • Και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι επενδυτές κοιτάνε την γενική εικόνα (και όχι της κάθε μετοχής ξεχωριστά) δεν δυσκολεύονται να το πετύχουν.
Για τον πραγματικό επενδυτή τώρα, που ξέρει τι θέλει στο χαρτοφυλάκιο του και τι εκπροσωπεί η κάθε μετοχή που αυτό περιλαμβάνει, αυτά δεν τον αγγίζουν. Ξέρει ότι ο τερματικός αγώνας είναι μαραθώνιος και ποιός θα κερδίσει στο τέλος ή τουλάχιστον έχει τις πλείστες των πιθανοτήτων για να τον κερδίσει. Ξέρει ότι η κάθε μετοχή είναι ξεχωριστή, την ξέρει κι από την καλή κι από την ανάποδη…

Το να κοιτάζει ή να ασχολείται κανείς καθημερινά ή κάθε λίγο και λιγάκι με τα επί των τερματικών τεκταινόμενα συμμετέχοντας κι από πάνω, οδηγείται μαθηματικά στην αποτυχία, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα.

Ο πραγματικός επενδυτής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι την αγορά και ειδικότερα την ελληνική την διαμορφώνουν/επηρεάζουν με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής:

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,
Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ,
Η ΜΟΧΛΕΥΣΗ και ο
ΤΡΑΠΕΖΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ της

που καθορίζουν/προσδιορίζουν την εκάστοτε γενική εικόνα. Αυτά όμως ουδόλως τον επηρεάζουν γιατί αυτός κοιτάζει αποκλειστικά και μόνον την… ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ…

Και αυτή την υποτιμητική κερδοσκοπία ο πραγματικός επενδυτής ξέρει να την εκμεταλλεύεται, τηρώντας μερικούς πολύ απλούς κανόνες… Που για τους πάρα πολλούς είναι απλά… Κινέζικα!!

ALPHA BANK – EUROBANK – ETE BANK: 99,999% περνούν τα STRESS TESTS. Κάτι που αρχίζει να φαίνεται και στο ταμπλό. Μάλιστα χθες είχαμε ενδοσυνεδριακή εντυπωσιακή μεταβολή κόντρα στην υπόλοιπη αγορά. Θα μας πείτε, γιατί ενώ ανεβαίνουν  ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ δεν ακολουθεί η ΑLPHA BANK. Σωστή η παρατήρηση, αλλά για την ΑΛΦΑ υπάρχει ξεχωριστός λόγος που δεν ακολουθεί. Θέμα δεοντολογίας απέναντι στις πηγές μας δεν μας επιτρέπει να σας το αναφέρουμε. Η δε ΠΕΙΡΑΙΩΣ βρίσκεται κοντά στο να περάσει κι αυτή τα S.T/s.

ΟΤΕ + ΟΠΑΠ: Η αγορά δεν είναι τόσο ευκολόπιστη, τουναντίον μάλιστα… Τα αποτελέσματα βγήκαν και τα βλέπουν όλοι. Και άστε τους εκθεσιολόγους να… λένε και να γράφουν. Φυσικά και είναι (2) υπερδυνάμεις του ελληνικού χρηματιστηριακού και επιχειρηματικού χώρου, αλλά υπάρχουν και όρια… “Deliver the goods and the market will reward you”…

MYTIΛΗΝΑΙΟΣ: Είδε χθες και τα…8,5000 ευρώ (-2,4%) πριν αντιδράσει και κλείσει στα … 8,7700 ευρώ στην κ/φση των 1,25 δισ. ευρώ. Με ιστορικό p/e 8 σε πρωτοφανές discount με τα διεθνώς κρατούντα στην κατηγορία του.

OΛOI θα την ΔΙΑΒΑΣΑΝ(;).. Αμ δε!!!

Η εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών» ανακοινώνει με βάση το άρθρο 21 του Ν.3556/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 11 της απόφασης της ΕΚ 1/434/3.7.2007 ότι η κ. Μαρία Κάμπα, σύζυγος του μη εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας προέβη (30.3.2018) μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής σε πώληση 2.856.365 μετοχών της Εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος 15,7 εκατ. ευρώ.
  • 15.710.000 : 2.856.365 = 5,5000 ευρώ…
ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΑ 4,7500 και 4,8000 ευρώ… Ε, βρε… Σοφοκλέους με τα ωραία σου!!

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, άπρακτη @0,8000 ευρώ: Δεν έκανε καν πράξη χθες… Ζητούσαν στο μείον 3, 4 και 5% και πουλούσαν στο +4% και 5%… Αν βγαίνει προσφορά μεταξύ 0,7000 με 0,8000 οι μικροεπενδυτές που θέλουν να επενδύσουν ποδσά μεταξύ των 1500 και 2000 ευρώ σε ένα μικρό χαρτάκι, ας την έχουν υπόψη τους. K/φση 9,3600 ευρώ με P/e 7,5 ποιοτική και υποσχόμενη…

Ωρίμανση (Maturity)

Ωρίμανση είναι η ημερομηνία στην οποία θα εξοφληθεί ένα χρεόγραφο (π.χ. ομόλογο), δηλαδή η ημερομηνία στην οποία ο κάτοχος του χρεογράφου θα εισπράξει την ονομαστική αξία. Η διάρκεια μέχρι την ωρίμανση θα είναι ο χρόνος που απομένει μέχρι να εξοφληθεί το χρεόγραφο και είναι δεδομένη.

Παράδειγμα: Ένα 10ετές ομόλογο που εκδόθηκε πριν 4 χρόνια θα έχει διάρκεια μέχρι την λήξη σε 6 χρόνια.

Υπάρχουν όμως και ομόλογα που δεν έχουν ημερομηνία ωρίμανσης (perpetual maturity) ή ομόλογα που δίνουν το δικαίωμα στον εκδότη τους να αναβάλει την ωρίμανση (extendible maturity) ή που παρέχουν τη δυνατότητα ανάκλησης, χαρακτηριστικό που μπορεί να επηρεάσει την ημερομηνία επιστροφής του κεφαλαίου.
  • Οι βασικότερες κατηγορίες διάρκειας ζωής ενός ομολόγου είναι: Βραχυπρόθεσμα (διάρκεια 1-3 έτη), Μεσοπρόθεσμα (διάρκεια 3-10 έτη) και Μακροπρόθεσμα (διάρκεια μεγαλύτερη των 10 ετών)
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης