Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

H ημερομηνία των εκλογών είναι το ζητούμενο όχι όμως οι ίδιες οι εκλογές

H ημερομηνία των εκλογών είναι το ζητούμενο όχι όμως οι ίδιες οι εκλογές
Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου με την ολοκλήρωση της 4ης Αξιολόγησης
Ο χρόνος προκήρυξης των εθνικών εκλογών είναι αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως ήταν και του εκάστοτε πρωθυπουργού στο παρελθόν.  
Αν προκηρυχθούν μέσα στο τρέχον έτος ή στο πρώτο εξάμηνο του 2019 μικρή σημασία έχει για τους πολίτες καθώς το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο μέσα από τα Μνημόνια.
Ακόμη και η έξοδος από τα Μνημόνια δεν θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους καθώς τα «κουκιά» είναι μετρημένα.
Πάντως για το χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές, αξιόπιστη πηγή που χαρακτηρίζεται και ως «ιαματική» τοποθετεί το χρόνο των εθνικών εκλογών τον Ιούνιο ή το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο συνδυάζοντας τις εξελίξεις με τις συζητήσεις που αφορούν τη Συνταγματική αναθεώρηση, καθώς τις θεωρεί κομβικό σημείο για τις εκλογικές  εξελίξεις.
Σύμφωνα με την ίδια «ιαματική»πηγή στο εκλογικό πάζλ προστίθεται και το σχέδιο ρύθμισης του ελληνικού χρέους που συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.
Την πρόταση υπογράφουν η Γαλλία και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Handelsblatt».
Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου με την ολοκλήρωση της 4ης Αξιολόγησης.
Οι προβλέψεις για το χρόνο των εκλογών αλλά και ο πραγματικός χρόνος που θα διενεργηθούν αφορά αρχικά τους 300 βουλευτές που θα σκεφθούν την επανεκλογή τους αλλά και τους πολιτευτές που προσδοκούν να γίνουν βουλευτές.
Η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης θα επιλέξει το χρόνο διεξαγωγής  τω εκλογών με την προσδοκία να κλείσει την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία, που με βάση τις δημοσκοπήσεις προσδιορίζεται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός βραχίονας της κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ κάνει ότι είναι δυνατό για να διατηρήσουν τις προσδοκίες επανεκλογής τους. Είναι  εύλογο και θεμιτό για τα πολιτικά κόμματα να διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων και την είσοδο της στην Ελληνική Βουλή.
Το ζητούμενο είναι ο χρόνος των εκλογών όπως και ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος και που θα κυμανθεί η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα.
Ωστόσο το εκλογικό σώμα θέλει από τους πολιτικούς και γενικότερα από την πολιτική να διαμορφώσουν σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.
Το μοντέλο μείωσης των φόρων σε τρία ή πέντε χρόνια δεν δίνει βιώσιμη λύση όταν οι κατασχέσεις λογαριασμών αυξάνονται καθημερινά με ιλιγγιώδη ταχύτητα για οφειλές 500 ευρώ προς την εφορία.
Οι πολίτες θέλουν βιώσιμες λύσεις και δικαιούνται βελτίωση της καθημερινότητας τους μετά από οκτώ χρόνια  σκληρής λιτότητας.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης