Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο παρενόχλησης τελικά...

Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο παρενόχλησης τελικά...
Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό στη Χίο.
Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι σημαντική. Δεν χρειάζονται και τα fake news να την εντείνουν ακόμη περισσότερο, προς άγραν αναγνωστών και ckicks.
“Η ταχύτητα του σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα αναγραφόμενα σημερινά δημοσιεύματα περί απόπειρας εμβολισμού σκάφους του λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών που έλαβε χώρα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου κοντά στη νησίδα Πάσπαργος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονταν αρχικά εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο δεν προέβη στην ακινητοποίηση της.
Προσθέτει ότι με την είσοδο της λέμβου των προσφύγων στα ελληνικά Χωρικά Ύδατα, αυτή ακινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε η περισυλλογή των επιβαινόντων, ορισμένοι εκ των οποίων έπεσαν στη θάλασσα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ενώ κατά τη διάρκεια της διάσωσης το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που είχε εισέλθει εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, προσπάθησε να περισυλλέξει από τη λέμβο αλλοδαπούς επιβαίνοντες αλλά χωρίς αποτέλεσμα, δυσχεραίνοντας με τον τρόπο αυτό την όλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διεσώθησαν συνολικά πενήντα τρεις (53) μετανάστες και πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.
Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποιο συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης