Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Ζητούμενο η εμφάνιση δυναμικής μέσα στη ζώνη των 793 με 805 μονάδων

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Ζητούμενο η εμφάνιση δυναμικής μέσα στη ζώνη των 793 με 805 μονάδων
Κράτησε η στήριξη των 770 μονάδων και απετράπη το σενάριο για διολίσθηση μέχρι την περιοχή των 745 μονάδων για το Γενικό Δείκτη
Η επαφή του Γενικού Δείκτη με το επίπεδο στήριξης των 770 μονάδων έφερε  διαγραμματικά την αναμενόμενη ανοδική αντίδραση αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το σενάριο καθοδικής καταστρατήγησης και κίνησης προς την περιοχή των 745 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η εμφάνιση δυναμικής μέσα στη ζώνη των 793 με 805 μονάδων για να μπορέσουμε να πούμε ότι αρχίζουμε και διακρίνουμε στο βάθος τα επίπεδα των 814 και 830 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Ιδιαίτερο διαγραμματικό ρόλο θα παίξει η αποτύπωση ενός έντονα ανοδικού candlestick πάνω από τη καθοδική γραμμή τάσης (805 μονάδες), που διέπει από τις αρχές του Φλεβάρη τη μεσοπρόθεσμη καθοδική κίνηση της αγοράς.
Όπως  είχαμε αναφέρει η πολύ καλή ζώνη στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 δημιούργησε το κατάλληλο ανοδικό σκαλοπάτι για την περιοχή των 2065 μονάδων, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Από εκεί και έπειτα για να μπορέσει ο δείκτης να ανέβει έως το πολυαναφερόμενο σημείο αντίστασης των 2135 μονάδων θα πρέπει με ισχυρό τζίρο συναλλαγών να περάσει χωρίς πισωγύρισμα το επίπεδο των 2080 μονάδων.
 Έντονα ανοδικά μηνύματα θα μπορούσε να περάσει και ο Relative Strength Index (RSI) με την είσοδό του άνω των 55 μονάδων δείκτη.
Λίγο πριν έρθει στο οπτικό του πεδίο το σημείο «σύγκρουσης» των 715 μονάδων ο Τραπεζικός Δείκτης κατάφερε να  στρίψει ανοδικά  το τιμόνι  αναπτερώνοντας βραχυχρόνια το ηθικό των αγοραστών.
Διαγραμματικά  έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τελευταία κίνηση των τραπεζών το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην επιτυχή ή μη ανοδική διάσπαση της περιοχής των 840 μονάδων, καθώς μπορεί να ξεκλειδώσει την πύλη για το όριο των 900 μονάδων, καταλήγει ο Απόστολος Μάνθος.   
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης