Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Φρανκφούρτη «κερδίζει» τους τραπεζίτες που εγκαταλείπουν τη Βρετανία λόγω Brexit

H Φρανκφούρτη «κερδίζει» τους τραπεζίτες που εγκαταλείπουν τη Βρετανία λόγω Brexit
Η οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας αποτελεί πόλο έλξης
Από τη στιγμή που οι Βρετανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ, οι μεγαλύτεροι χρηματοοικονομικοί όμιλοι αναζητούν νέα έδρα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που το διαζύγιο Ηνωμένου Βασιλείου και Ένωσης δεν είναι συναινετικό.
Ο φόβος ότι η Βρετανία δεν θα έχει, τελικά, πρόσβαση στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά, ενέτεινε τη διάθεση… μετακόμισης από το Λονδίνο σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με γράφημα της ιστοσελίδας Statista, η οποία αντλεί τα στοιχεία της από το Bloomberg, η Φρανκφούρτη αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος κερδισμένος, με τις κορυφαίες τράπεζες να επιλέγουν αυτή ως έδρα της, καθώς εγκαταλείπουν το Λονδίνο.
Πρόσφατα η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ευρωπαϊκή έδρα για τους επενδυτικούς τραπεζίτες και τους traders της θα είναι η Φρανκφούρτη, ενώ ήδη, έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να μετακινήσει στην γερμανική πρωτεύουσα του χρήματος από 1.000 έως 6.000 εργαζόμενους.
Από την πλευρά της η UBS έχει ανακοινώσει ότι θα μεταφέρει 1.500 εργαζόμενούς της από τη Βρετανία σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης