Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι εργαζόμενοι της Cosmote θα πάρουν τα κουπόνια διατροφής

tags :
Ποιοι εργαζόμενοι της Cosmote θα πάρουν τα κουπόνια διατροφής
Πώς έπεσε το κάστρο του βασικού μισθού των 751 ευρώ -  Τι λέει ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ Βασίλης Λάμπρου
Έπεσε το» κάστρο» των 751 ευρώ από την ΟΜΕ ΟΤΕ με την πρόσφατη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τη διοίκηση της Cosmote, καθώς κατάφερε να πετύχει υψηλότερες αμοιβές ανεβάζοντας το βασικό μισθό στα 770,10 ευρώ για το 2018 και για το 2019 ανέρχεται στα 793,20 ευρώ, όταν το σύνολο της αγοράς «παίζει» στα 586 ευρώ.
Πρόκειται για ένα άπιαστο όνειρο η ζώνη των 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα που να σημειωθεί ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ κ. Βασίλης Λάμπρου υποστηρίζει στο bankingnews ότι η πρόσφατη υπογραφή της ΣΣΕ συμπυκνώνει το συμφέρον των εργαζομένων και της εταιρείας σε ένα δύσκολο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον το οποίο ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.
Αναφορικά με το βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη στα 800 ευρώ, επισημαίνει ότι ήταν μία επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η διετής ΣΣΕ προβλέπει αύξηση 2% του μισθού από τις αρχές του 2018 και 3% το 2019 για τους εργαζόμενους από 1/1/2015 και για τους εργαζόμενους έως στις 31/12/2014, οι αυξήσεις μισθών είναι 1% το 2018 και 0,5% το 2019 Το σημείο που παραμένει ακόμη προς συζήτηση και αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου είναι τα κουπόνια  διατροφής που αφορά  συνολικά 1850 εργαζόμενους που λαμβάνουν μικτές αποδοχές κάτω των 1300 ευρώ.
Η διοίκηση της Cosmote αρχικά είχε αποδεχθεί να δώσει κουπόνια διατροφής σε συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα σουπερ  μάρκετ αλλά το σωματείο εργαζομένων της ΟΜΕ - ΟΤΕ  βρίσκεται σε διαπραγμάτευση έτσι ώστε τα κουπόνια διατροφής να δοθούν μέσα από κάρτες prepaid για να διευκολύνει καλύτερα τους εργαζόμενος.
Το πόσο σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 500 ευρώ και θα διαμορφωθεί σε 1000 ευρώ τη διετία.
Σε μηνιαία βάση θα πιστώνονται οι προπληρωμένες κάρτες με το ποσό των 41 ευρώ
Το συνολικό κόστος για την Cosmote θα ανέλθει στο 1.850.000 ευρώ στη διετία
Πάντως οι εργαζόμενοι και δικαιούχοι θεωρούν ότι η λύση της κάρτας prepaid είναι πιο ικανοποιητική ενώ τα κουπόνια από ισχυρή αλυσίδα σούπερ μάρκετ , θεωρούν ότι τους δεσμεύει αναφορικά με τις επιλογές των αγορών καθώς αφορά μόνο την αγορά τροφίμων.
Ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ κ. Βασίλης  Λάμπρου εκτιμά ότι θα επικρατήσει η επιλογή της  κάρτας.
Τέλος να σημειωθεί ότι για εργαζομένους της Cosmote που προσλήφθηκαν πριν από το 2015, η νέα ΕΣΣΕ, μεταξύ άλλων, προβλέπει για την επόμενη διετία τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους και μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας 35 ωρών.
Συνολικά ο όμιλος Cosmote απασχολεί περισσότερους από 6000 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 4000 έχουν προσληφθεί  πριν από το 2000.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης