Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Φωτιά» έχουν πάρει τα ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας - Ο ρόλος της Airbnb

«Φωτιά» έχουν πάρει τα ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας - Ο ρόλος της Airbnb
Ακριβότερα έως 25% σε σχέση με πέρυσι χάρη στην Airbnb
Σε τροχιά ανόδου τα μισθώματα των κατοικιών από 4% ως 25% στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής.
Η άνοδος των τιμών των μισθωμάτων συνδέονται άμεσα από την έντονη παρουσία της εταιρείας Airbnb, η οποία να σημειωθεί βάζει φωτιά  και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μέχρι πρόσφατα «πρόσεχαν» τους ενοικιαστές και τους διευκόλυναν έτσι ώστε να μην αναζητήσουν άλλο διαμέρισμα  σήμερα  έχουν γίνει πιο απαιτητικοί από τους ενοικιαστές και είναι έτοιμοι στην πρώτη καθυστέρηση του μισθώματος, να ζητήσουν τη λύση του συμβολαίου, προς αναζήτηση νέου ενοικιαστή, ζητώντας υψηλότερο μίσθωμα.
Στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα το ιστορικό κέντρο (Κουκάκι– Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, Πλάκα, Θησείο κλπ ) αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές των τελευταίων ετών μαζί με τα Νότια Προάστια της πρωτεύουσας λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους ξένους επισκέπτες και τους τουρίστες  
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη παρατηρούμε αυξητικές τάσεις στα ενοίκια και στις όμορες περιοχές με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται νέες τάσεις στην αγορά των μισθώσεων.  
Η νέα  χρονιά εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης έχοντας ως «μαγιά» το 2017 το οποίο συνέβαλλε στη διαμόρφωση μιας νέας τάσης στην αγορά των μισθωμάτων έχοντας ως πελατειακή βάση τους τουρίστες που νοικιάσουν διαμερίσματα  από  50 έως  70 τ.μ, για  τις ολιγοήμερες διακοπές μέσω της Airbnb.
Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι μέσω της ανάπτυξης των βραχυχρόνιων μισθώσεων, έχει αρχίσει να καταγράφεται αύξηση εργασιών στις οικοδομικές επιχειρήσεις.  
Η περιοχή που βρίσκεται πρώτη στη λίστα  προς ενοικίαση  είναι το Κουκάκι και του Μακρυγιάννη που  μισθώνονται από 11 έως 14 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο όταν η πολυκατοικία έχει ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής. Στην περίπτωση που το ακίνητοι είναι κάτω των 15 ετών, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει μίσθωμα έως 17 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.  
Η περιοχή της Πλάκας εμφανίζεται στη λίστα προς ενοικίαση  προς 11 ευρώ το τ.μ  και το Κολωνάκι προς 15 ευρώ το τ.μ.  
Σε πιο χαμηλά επίπεδα κινείται η  Κυψέλη που κυμαίνεται ανάμεσα σε 3 έως 6 ευρώ το τ.μ και τα Πατήσια από 4 έως 6  ευρώ το τ.μ.  
Στα ίδια  επίπεδα τιμών  εντάσσονται και τα Εξάρχεια.
Στα  Πετράλωνα οι τιμές διαμορφώνονται από 5 έως 6 ευρώ  το τ.μ.
Ο πρόεδρος της εταιρείας E- Real Estates κ. Θωμάς Μπάκας υποστηρίζει ότι τα μισθώματα έχουν αυξηθεί έως 25%  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σταδιακά διαμορφώνει τάσεις ανόδου στις όμορες περιοχές.   
Ένα καλοδιατηρημένο δυάρι στο κέντρο της Αθήνας για να ενοικιασθεί μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει  περισσότερα από 350 ευρώ το μήνα.    
Με βάση τα μηνιαία εισοδήματα το ενοίκιο αντιστοιχεί στο 50% των αμοιβών ενός εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης