Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

J&P Aβαξ: Γιατί προχώρησε σε αίτημα για squeeze-out της Αθηνάς – Τα επόμενα σχέδια

tags :
J&P Aβαξ: Γιατί προχώρησε σε αίτημα για squeeze-out της Αθηνάς – Τα επόμενα σχέδια
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ
Η χαμηλή δραστηριότητα της Αθηνάς αλλά και η μη συνεισφορά της στο εργοληπτικό πτυχίου του Ομίλου της J&P Αβαξ, οδήγησε την διοίκηση της σε αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για squeeze-out της Αθηνάς.
Σύμφωνα με την διοίκηση της J&P Aβαξ για απορρόφηση της Αθηνάς έγινε για δύο λόγους:

- η Αθηνά μετά την πώληση του υποκαταστήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2016 παρουσιάζει χαμηλή δραστηριότητα, χωρίς σαφές περιθώριο ανάκαμψης των οικονομικών της στοιχείων στο άμεσο μέλλον,
 
- με βάση χρηματοοικονομικά κριτήρια δεν δικαιολογείται πλέον η αυτόνομη πορεία της Εταιρείας καθώς δεν προσδίδει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με το εργοληπτικό της πτυχίο στον όμιλο της J&P-ΑΒΑΞ.
 
Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας η μετοχή της Αθηνάς θα διαγραφεί από το ΧΑ, ώστε όπως επισημαίνεται «κατά κύριο λόγο να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση των επιχειρηματικών του σχεδίων για την Εταιρεία καθώς και να εξοικονομήσει τους πόρους από τα κόστη που συνδέονται με τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χ.Α. με δεδομένη και την ένταξή της στην κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών».
Η διοίκηση του Ομίλου της J&P Αβαξ, τονίζει ότι σκοπός της είναι η Αθηνά να συνεχίσει τις δραστηριότητές του και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας του. Επιπλέον, δεν σχεδιάζει τη μεταφορά της έδρας ή του τόπου διεξαγωγής των δραστηριοτήτων του, καθώς και της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, με εξαίρεση τις συμμετοχές της Εταιρείας που ήδη έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος.

Οι πιθανές επιπτώσεις στην απασχόληση:

Η J&P Aβαξ δηλώνει ότι θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες και δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της, ούτε να λάβει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, στο βαθμό που δεν επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.
Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.
Ο Όμιλος συμμετέχει στην διαχείριση και εκμετάλλευση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου καθώς επίσης και στις κοινοπραξίες κατασκευής και διαχείρισης των οδικών αξόνων Ολυμπία Οδός, Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Μαλιακός - Κλειδί, ενώ κατέχει και το 30,83% της Αττικής Οδού.
Ο Όμιλος έχει επενδύσει 255 εκατ. ευρώ στον τομέα των παραχωρήσεων με αναμενόμενα έσοδα 1,25 δισ. την περίοδο 2017-2040 και παρούσα αξία μελλοντικών μερισμάτων 400 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης