Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις-μαμούθ από την Κίνα στην ηλιακή ενέργεια το 2017, ύψους 86,5 δισ. δολαρίων

tags :
Επενδύσεις-μαμούθ από την Κίνα στην ηλιακή ενέργεια το 2017, ύψους 86,5 δισ. δολαρίων
Ηγέτιδα δύναμη στην αιολική ενέργεια η Κίνα
Σε επενδύσεις ύψους 86,5 δισεκ. δολαρίων σε εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας προχώρησε η Κίνα κατά το περασμένο έτος, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο.
Σύμφωνα με την έρευνα (Global Trends in Renewable Energy Investment 2018) που δημοσιοποίησε η περιβαλλοντική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η ηλιακή ενέργεια προσέλκυσε συνολικά κεφάλαια ύψους 160,8 δισεκ. δολαρίων το 2017, ποσό που ήταν το υψηλότερο σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο τεχνολογικό τομέα.
Πέρυσι, εγκαταστάθηκαν συνολικά 53 GW ηλιακής ενέργειας.
Στις Η.Π.Α., οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 6% στα 40,5 δισεκ. δολάρια, ενώ στην Ευρώπη καταγράφηκε υποχώρηση της τάξεως του 36%, στα 40,9 δισεκ..
Από το 2004, το ποσό ανέρχεται σε 2,9 τρισεκ. δολάρια, επισημαίνεται.
«Η έκτακτη αύξηση των ηλιακών επενδύσεων δείχνει πως ο παγκόσμιος ενεργειακός χάρτης αλλάζει.
Οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέρνουν περισσότερους ανθρώπους στην οικονομία, παρέχουν περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Η καθαρή ενέργεια επιφέρει επίσης λιγότερη ρύπανση, πράγμα που σημαίνει υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ανάπτυξη», σχολίασε σχετικά ο Erik Solheim, επικεφαλής της υπηρεσίας.
Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Κίνα επένδυσε συνολικά 126,6 δισεκ. δολάρια το περασμένο έτος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης