Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενώπιον του Κογκρέσου καταθέτει στις 10 – 11/4 ο ιδρυτής του Facebook, M. Zuckerberg

ΗΠΑ: Ενώπιον του Κογκρέσου καταθέτει στις 10 – 11/4 ο ιδρυτής του Facebook, M. Zuckerberg
Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg,θα κληθεί  να εξηγήσει πως τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στην Cambridge Analytica
Ενώπιον μελών του αμερικανικού Κογκρέσου θα καταθέσει την Τρίτη 10/4 και την Τετάρτη 11/4 ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει  για την υπόθεση της Cambridge Analytica, στα χέρια της οποίας κατέληξαν τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατ. χρηστών.
Ο Zuckerberg, ο οποίος ήδη έχει ζητήσει συγγνώμη και προέβη σε δεσμεύσεις ανακοινώνοντας την Παρασκευή 6/4 μέτρα για την καταπολέμηση της πολιτικής χειραγώγησης μέσω του Facebook, αποφάσισε εξαιτίας των διαστάσεων που έλαβε η υπόθεση, να παρουσιαστεί ενώπιον των μελών του Κονγκρέσου για να δώσει απαντήσεις και να καταθέσει σε σειρά ακροάσεων.
Μάλιστα, θα κληθεί από γερουσιαστές και βουλευτές να εξηγήσει πως τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στην Cambridge Analytica, της οποίας τις υπηρεσίες είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του D. Trump, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, αλλά και να κάνει εκτενή αναφορά στα μέτρα που θα λάβει ο ιστότοπος κατά της απόπειρας πολιτικής χειραγώγησης.
Σημειώνεται ότι τις καταθέσεις του ιδρυτή του Facebook θα παρακολουθήσουν και οι Ευρωπαίοι, καθώς o εν λόγω ιστότοπος είναι αντιμέτωπος με έρευνες και καταγγελίες και στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει κληθεί να δώσει επισήμως εξηγήσεις στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, χωρίς ωστόσο να έχιε ακόμη απαντήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης