Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών για τη δηλητηρίαση των Skripal ζήτησε ο Ρώσος πρέσβης

Reuters: Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών για τη δηλητηρίαση των Skripal ζήτησε ο Ρώσος πρέσβης
Η Ρωσία έκανε και αίτημα για κοινή έρευνα για την υπόθεση, αλλά απορρίφθηκε για μία ψήφο από το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο για τα Χημικά Όπλα
Η ρώσικη πρεσβεία στο Λονδίνο ζήτησε συνάντηση του απεσταλμένου της με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Boris Johnson για να συζητήσουν για τη δηλητηρίαση του Serguei Skripal και της κόρης του Yulia, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Eλπίζουμε για μία εποικοδομητική ανταπόκριση από τη βρετανική πλευρά και υπολογίζουμε να γίνει μία συνάντηση στο άμεσο μέλλον" ανέφερε η ρώσικη πρεσβεία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε από την πλευρά του το αίτημα του Ρώσου πρέσβη Alexander Yakovenko για να συναντήσει τον Boris Johnson και είπε ότι θα απαντήσει σύντομα, αν και έκανε λόγο για παρελκυστική πολιτική από τη Ρωσία.
Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βρετανία επιδεινώθηκαν από τη μέρα που ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος και η 33χρονη κόρη του βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στο Salisbury.
Aμφότεροι αναρρώνουν πλέον στο νοσοκομείο, αφού εκτέθηκαν σε νευροτοξική ουσία.
Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση και ζητάει εξηγήσεις, την ίδια στιγμή που η Μόσχα αρνείται κάθε ανάμιξη και αντιστρέφει τις κατηγορίες, αποδίδοντάς τις σε προσπάθεια τροφοδότησης του αντιρωσικού μένους.
Η Ρωσία ζήτησε, εξάλλου, να γίνει και κοινή έρευνα για το περιστατικό, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε για μία ψήφο στο παγκόσμιο παρατηρητήριο για χημικά όπλα.
Παράλληλα, η Ρωσία προειδοποίησε πρόσφατα τη Βρετανία ότι "παίζει με τη φωτιά".
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε, εξάλλου, ότι "εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε ζητήσει από τη Ρωσία να συνεργαστεί εποικοδομητικά και να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Skripal και της κόρης του και τώρα αφού οι προσπάθειές της στα παγκόσμια όργανα απέτυχαν και η υγεία των Skripal βελτιώνεται, ακολουθεί μία παρελκυστική πολιτική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης