Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται και μισθοδοτούνται από τη Χαμάς

Ισραήλ: Δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται και μισθοδοτούνται από τη Χαμάς
Μετά τις διαδηλώσεις της 30ής Μαρτίου, κατά τις οποίες 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα
Σε μια σειρά προκλητικών  δηλώσεων προχώρησε ο  Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Avigdor Lieberman  ο οποίος υποστήριξε πως  «δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς».
Είχε προηγηθεί η δολοφονία  30 Παλαιστινίων τις τελευταίες  δέκα ημέρες από τον ισραηλινό στρατό γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων  από  οργανώσεις  ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, διεκδικώντας την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τη γη τους με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.
Ο Ισραηλινός υπουργός ισχυρίστηκε πως «όλοι οι κάτοικοι της Γάζας  μισθοδοτούνται από τη Χαμάς και όλοι οι μαχητές που προσπαθούν να μας προκαλέσουν και να διασχίσουν τα σύνορα είναι μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς».
Το Ισραήλ αντιμετωπίζει τις έντονες επικρίσεις των οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων ισραηλινών, για τη χρήση πραγματικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών κατά την «πορεία της επιστροφής» που διοργάνωσαν οι Παλαιστίνιοι και για το Ισραήλ οργανώνεται από τη χαμάς.
Μετά τις διαδηλώσεις της 30ής Μαρτίου, κατά τις οποίες 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.
Αυτή την Παρασκευή (6/4), στη διάρκεια μιας νέας ημέρας διαδηλώσεων που σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις, εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οπίων ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναρωτήθηκε και πάλι αν η χρήση βίας από το Ισραήλ απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές ήταν ανάλογη.
Συνολικά, περιλαμβανομένων δύο Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε χωριστές συγκρούσεις, ο απολογισμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου ανέρχεται στους 30, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Από ισραηλινής πλευράς δεν υπάρχει κανένα θύμα.
Το Ισραήλ δηλώνει πως οι στρατιώτες του άνοιξαν πυρ μόνο εξ ανάγκης εναντίον διαδηλωτών που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος και για να σταματήσουν επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης