Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Συμφωνία εργοδοτών και συνδικάτων για αυξήσεις 2,8% το 2018 - Απομακρύνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Νορβηγία: Συμφωνία εργοδοτών και συνδικάτων για αυξήσεις 2,8% το 2018 - Απομακρύνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις
Μια απεργία θα «νέκρωνε» αμέσως τη μεταλλευτική βιομηχανία, τα εργοστάσια λιπασμάτων, τα ναυπηγεία και τα χημικά εργοστάσια
Σε συμφωνία ήλθαν σήμερα (8/4/2018) τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και η ένωση των εργοδοτών στη Νορβηγία για τις αυξήσεις στους μισθούς και άλλες απολαβές, εξέλιξη που αποτρέπει την έναρξη μεγάλων απεργιών, μετά από πέντε ημέρες  διαπραγματεύσεων.
Σχεδόν 35.000 εργαζόμενοι προγραμμάτιζαν να κατέλθουν σε απεργία αν δεν υπήρχε συμφωνία και μια απεργιακή κινητοποίηση θα  μπορούσε ενδεχομένως να κλιμακωθεί και να αφορά 200. 000 απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Μια απεργία θα «νέκρωνε» αμέσως τη μεταλλευτική βιομηχανία, τα εργοστάσια λιπασμάτων, τα ναυπηγεία και τα χημικά εργοστάσια και θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί και στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα συνδικάτα πριν από τις διαπραγματεύσεις.
Η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε ψηφοφορία από τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήλωσε ο διαμεσολαβητής Nils Dalseide σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Reuters.
Η συμφωνία παρέχει στους εργαζόμενους μια μέση αύξηση μισθών 2,8% το 2018, λίγο μεγαλύτερη από το ανώτατο 2,7% της πρότασης των εργοδοτών.
Κάποιες προσαρμογές έγιναν και στις συντάξεις για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αν και η απαίτηση των συνδικάτων για μεγαλύτερες αυξήσεις απορρίφθηκε και θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής κυβερνητικής μελέτης.
Επίσης ζητήθηκε ξεχωριστή αξίωση αποζημίωσης για οδοιπορικά, όπως ανέφεραν συνδικάτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης