Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο δράστης της επίθεσης στο Μούνστερ έδρασε μόνος και είχε ψυχολογικά προβλήματα

Γερμανία: Ο δράστης της επίθεσης στο Μούνστερ έδρασε μόνος και είχε ψυχολογικά προβλήματα
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε διασύνδεση με τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό και ο ύποπτος δεν ήταν πρόσφυγας, αναφέρουν οι γερμανικές αρχές
Ο άνδρας ο οποίος οδήγησε χθες (7/4/2018) ένα βαν πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στη γερμανική πόλη Μούνστερ ενήργησε μόνος του και φαίνεται πως είχε προβλήματα πνευματικής υγείας δήλωσε σήμερα (8/4) ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.
Ο άνδρας σκότωσε δύο ανθρώπους όταν έριξε το όχημά του πάνω στον κόσμο που καθόταν σε τραπέζια έξω από το εστιατόριο Grosser Kiepenkelrl, δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες στην παλιά πόλη της πανεπιστημιακής πόλης στη δυτική Γερμανία Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.
«Γνωρίζουμε τώρα ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένας μοναχικός δράστης, ένας Γερμανός», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Herbert Reul, υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται το Μούνστερ.
«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως το πρόσωπο αυτό είχε (ψυχολογικά) προβλήματα.
Αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί προσεκτικά», είπε αφού απέτισε φόρο τιμής στα θύματα από κοινού με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer και τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Armin Laschet.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε διασύνδεση με τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό και ο ύποπτος δεν ήταν πρόσφυγας, είπε ο Reul.
Η δημόσια εισαγγελέας στο Μoύνστερ, δήλωσε πως ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ ονομάζεται Jens R. ήταν γνωστός στην αστυνομία για απειλές, φθορές περιουσίας, διαφυγή από τροχαία ατυχήματα και απάτη.
Η αστυνομία δήλωσε σήμερα πως εξακολουθεί να ερευνά ενδεχόμενα κίνητρα και ειδικοί ερευνητές εξετάζουν εξονυχιστικά το σημείο του συμβάντος για να βρουν στοιχεία.
Ο Seehofer  χαρακτήρισε την επίθεση «δειλό και βάναυσο έγκλημα». Μαζί με τον Laschet και τον Reul απόθεσαν λουλούδια στο κεντρικό Μίνστερ και τίμησαν τα θύματα της επίθεσης.
Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως από το 2015 ο οδηγός του βαν «είχε παράξενη συμπεριφορά στο πλαίσιο της οικογένειάς του που συνδεόταν με μια εμφανή ψυχική ασθένεια».
«Στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε σε γνωστούς του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την προσεχή αυτοκτονία του», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης