Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -3,2% οι εξαγωγές της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -3,2% οι εξαγωγές της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανία περιορίστηκε στα 19,2 δισ. ευρώ, έναντι 21,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2018
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Γερμανίας, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, δείγμα ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης έχει απωλέσει περαιτέρω τη δυναμική της.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -3,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, καταγράφοντας πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -1,3%.
Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν στον απόηχο μίας σειράς οικονομικών αποτελεσμάτων κατά μήκος της Ευρωζώνης, υποδεικνύοντας ότι αν και η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και το 2018, δε θα είναι τόσο δυνατή όσο το προηγούμενο έτος.
«Τα στοιχεία για το εμπόριο ολοκλήρωσαν έναν ακόμα απογοητευτικό μήνα για τη γερμανική βιομηχανίας», σχολίασε ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας περιορίστηκε στα 19,2 δισ. ευρώ, έναντι 21,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά υποχώρηση στα 21 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης