Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Η πώληση των Νηρέα και Σελόντα θα απαιτήσει σημαντικό διάστημα…

tags :
Η πώληση των Νηρέα και Σελόντα θα απαιτήσει σημαντικό διάστημα…
Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παραγωγός τσιπούρας και λαβρακίου στον κόσμο.
Η πώληση των Νηρέα και Σελόντα θα απαιτήσει σημαντικό διάστημα…

Η υπερπαραγωγή του 2017 που, όπως όλα δείχνουν, συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2018 σε συνδυασμό με την επιστροφή των επιδοτήσεων από το τουρκικό κράτος έχουν ανησυχήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Η επίπτωση στις τιμές είναι εμφανής σε μία περίοδο μάλιστα μεταβατική, καθώς η πώληση των Νηρέα και Σελόντα θα απαιτήσει σημαντικό διάστημα…
  • Θα χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το τέλος του 2018, για να δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Ε.Ε.
Οι τουρκικές επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας κινούνται επιθετικά με στόχο την αύξηση των μεριδίων και των εξαγωγών τους, με όπλο τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους. Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παραγωγός τσιπούρας και λαβρακίου στον κόσμο.

  • Σύμφωνα με στοιχεία της ετήσιας έκθεσης υδατοκαλλιέργειας 2017 του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), η Τουρκία παράγει το 41% ή 139.954 τόνους (στοιχεία 2016) της τσιπούρας και του λαβρακίου παγκοσμίως και ακολουθεί η Ελλάδα με 31% (ή 105.000 τόνους).

Η εκτίμηση του ΣΕΘ είναι ότι το 2017, μετά από τέσσερα χρόνια σταδιακών μειώσεων, η παραγωγή τελικά θα είναι αυξημένη (σε επίπεδα της τάξης του 4,6%) και θα επανέλθει στους 110.000 τόνους, λόγω της αυξημένης τοποθέτησης γόνου τον προηγούμενο χρόνο.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης