Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,28% και τα 1.329,11 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,28% και τα 1.329,11 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται παρά τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας
Πτωτικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν Ιαπωνίας, παρά τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Ειδικότερα, περί τις 12:08 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.329,11 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,14% έναντι του ιαπωνικού, στα 107,09 γεν.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η είδηση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, είναι διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Η παραπάνω είδηση φαίνεται ότι δρα αρνητικά για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο παραδοσιακά ευνοείται σε περιόδους αυξημένης γεωπολιτικής αστάθειας.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δείκτης τιμών παραγωγού αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1% την ίδια στιγμή που ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να έχει ενισχυθεί κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης