Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Οι 4 τρόποι για επενδύσεις στην ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών

Credit Suisse: Οι 4 τρόποι για επενδύσεις στην ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών
Η Credit Suisse παρουσιάζει τέσσερις τρόπους για επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές
Έπειτα από αρκετά χρόνια αβεβαιότητας οι αναδυόμενες αγορές πλέον φαίνονται πιο ανθεκτικές.
Μάλιστα, ο Michael Strobaek υψηλόβαθμο στέλεχος της Credit Suisse, επισημαίνεται σε άρθρο του στο CNBC, ότι έπειτα από ένα ισχυρό 2017 αναμένεται το 2018 να είναι ένα πολλά υποσχόμενο έτος.
Οι περισσότεροι επενδυτές αναγνωρίζουν τη δυναμική των αναδυόμενων αγορών, αν και προσπαθούν να βρουν τη σωστή επενδυτική προσέγγιση για να συμμετέχουν σε αυτές τις ελκυστικές αγορές.
Οι αναδυόμενες αγορές είναι πολύ διαφοροποιημένες, καλύπτοντας τέσσερις ηπείρους και 20 ζώνες ώρας και πολλά νομίσματα.
Η διασπορά των ιστορικών αποδόσεων είναι μεγάλη.
Τα τελευταία 10 χρόνια, η διαφορά στις αποδόσεις μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων σημερινών χρηματιστηρίων των αναδυόμενων αγορών είναι περίπου 300%.
Στο πλαίσιο αυτό, η Credit Suisse παρουσιάζει τέσσερις τρόπους για επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές:

1. Η παντός καιρού λύση: Βρείτε τις καλύτερες από όλες τις κατηγορίες assets

Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα η πιο υποσχόμενη προσέγγιση για επένδυση στις αναδυόμενες αγορές είναι μια δυναμική επένδυση σε πολλές κατηγορίες assets, από ομόλογα και μετοχές, που κρύβουν τις ενδιαφέρουσες ευκαιρίες.
Οι τοπικές αγορές ομολόγων προσφέρουν πολύ ελκυστικά επίπεδα αποδόσεων (προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό) σε αυτό που θεωρείται υποτιμημένων νομίσματα.
Σε συνδυασμό με τα εξωτερικά ομόλογα που εκδίδονται συνήθως σε δολάρια ΗΠΑ, παρέχουν μια σταθερή βάση που μπορεί να προσφέρει ελκυστικές αποδόσεις.
Τα χρηματιστήρια με τη σειρά τους αποτυπώνουν τη δυναμική της ανάπτυξης και τη βελτιωμένη κερδοφορία καθώς τα περιθώρια ανακάμπτουν έπειτα από μια μακρά περιόδων ύφεσης.

2. Τα εταιρικά ομόλογα

Το σύμπλεγμα εταιρικών ομολόγων αναδυόμενων αγορών προσφέρει μια ευρεία διαφοροποίηση με πάνω από 50 χώρες ενώ το συνολικό μέγεθος της αγοράς έχει ξεπεράσει την αγορά υψηλών αποδόσεων στις ΗΠΑ, που -σύμφωνα με την Credit Suisse- θεωρείται ως απόδειξη των βελτιωμένων θεμελιωδών και των καλύτερων αξιολογήσεων από πολλές οικονομίες αναδυόμενων αγορών από την αρχή της χιλιετίας.

3. Επωφεληθείτε από τους νικητές των αναδυόμενων αγορών

Αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρουσιάστηκε από την πρόσφατη ανάκαμψη μετοχών τον Φεβρουάριο, η επενδυτική επιτροπή της ελβετικής τράπεζας άλλαξε τη σύσταση «outperform» σχετικά με τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.
Η κερδοφορία των επιχειρήσεων βελτιώνεται, καθώς τα περιθώρια κέρδους, τα οποία είναι ακόμα χαμηλότερα από τον ιστορικό μέσο όρο τους, έχουν ξεπεράσει τα χαμηλά επίπεδα του 2016.

4. Ευκαιρία στα υποτιμημένα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών

Η Credit Suisse παραμένει θετική στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών συνολικά παρά την αύξηση των αμερικανικών αποδόσεων, καθώς η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί λόγω των συνεχιζόμενων εισροών και των ευνοϊκών χρηματοοικονομικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εξωτερικών τρωτών σημείων.
Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών εξακολουθούν να επωφελούνται από υποστηρικτικές θεμελιώδεις αποτιμήσεις και ελκυστικά πραγματικά επιτόκια αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης