Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αναμένονται μεγαλύτερες διορθώσεις στα χρηματιστήρια - «Ναι» στην αγορά στην πτώση

tags :
Citigroup: Αναμένονται μεγαλύτερες διορθώσεις στα χρηματιστήρια - «Ναι» στην αγορά στην πτώση
Οι προβλέψεις της Citigroup βασίζονται στην υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως αλλά και στις θετικές συνέπειες από τη μείωση των εταιρικής φορολογίας στις ΗΠΑ 
Την εκτίμηση ότι η αναταραχή που παρατηρήθηκε στα χρηματιστήρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα συνεχιστεί εκφράζουν αναλυτές της Citigroup.
Οι φόβοι για μια ξαφνική άνοδο του πληθωρισμού, η πιθανότητα ενός εμπορικού πολέμου και ενδεχόμενες νέοι κανονισμοί στον τεχνολογικό τομέα έχουν οδηγήσει τις τιμές των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις αρχές του 2018.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, είναι πιθανόν να σημειωθούν μεγαλύτερα sell offs στις αγορές, αλλά θα υπάρξουν και κάποιες ευκαιρίες για επενδύσεις.
Ειδικότερα, το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας συστήνει την αγορά μετοχών σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.
«Οι τελευταίες προβλέψεις μας υποδηλώνουν άνοδο των χρηματιστηρίων κατά περίπου 8% στο τέλος του έτους, οδηγούμενη από την Ευρώπη με περίπου 13%» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.
Οι προβλέψεις της Citigroup βασίζονται στις προσδοκίες υψηλότερες οικονομικής ανάπτυξης στον κόσμο αυξάνει τις ευκαιρίες για επενδύσεις από πολλές επιχειρήσεις λόγω των φορολογικών περικοπών στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η τράπεζα προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας στις αγορές και των υψηλότερων επιτοκίων, θα μπορούσαν να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών αυξάνοντας τις αποπληρωμές των χρεών τους και έτσι να στείλουν τις τιμές χαμηλότερα.
Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης ως κίνδυνος για το outlook της Citigroup.
Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να βλέπουν ανοδική κίνηση για τα χρηματιστήρια καθώς ακόμα δεν έχουν εισέλθει σε bear περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης