Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχωρεί για τρίτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο 2018 - Στις 19,6 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Υποχωρεί για τρίτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα τον Απρίλιο 2018 - Στις 19,6 μονάδες ο δείκτης Sentix
Οι προοπτικές των επενδυτών για την οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016
Περαιτέρω πτώση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/4) στοιχεία του δείκτη Sentix, ο οποίος υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix διαμορφώθηκε στις 19,6 μονάδες, έναντι 24 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 20 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πτώση οφείλεται ως επί το πλείστον στις χαμηλότερες προσδοκίες των επενδυτών για την οικονομία της Ευρωζώνης, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016.
Παράλληλα, η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επιδρούν επίσης αρνητικά στο κλίμα μεταξύ των επενδυτών στην ενιαία νομισματική ένωση.
«Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική, οι προοπτικές για το μέλλον έχουν γίνει περισσότερο ζοφερές μαζικά», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Patrick Hussy, προσθέτοντας ότι «οι τελωνειακές διαμάχες, που τροφοδοτούνται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, έχουν αφήσει τα ίχνη τους».
Σε ότι αφορά τον δείκτης της Sentix για τη Γερμανία, καταγράφηκε επίσης υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 24,4 μονάδες έναντι 29,1 μονάδων τον Μάρτιο 2018.
«Η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει έντονες αντιξοότητες», σχολίασε ο Hussy, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η γεωπολιτική συμβάλλει επίσης στη συγκρατημένη αισιοδοξία του εξαγωγικού έθνους».
Σημειώνεται ότι η Sentix πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα μεταξύ 982 επενδυτών στο χρονικό διάστημα 5 με 7 Απριλίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης