Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, στο +0,17% ο DAX - «Βουτιά» -8,34% στον ρωσικό Moex

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, στο +0,17% ο DAX - «Βουτιά» -8,34% στον ρωσικό Moex
Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (9/4/2018) οι ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,3% υψηλότερα, στις 375,30 μονάδες, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόοσημα.
Τα κυριότερα χρηματιστήρια γύρισαν προς στιγμήν σε αρνητικό έδαφος, ωστόσο κατάφεραν να τερματίσουν με θετικό πρόσημο.
Έτσι, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,17% στις 12.261,75 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 5.263,39 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε κατά 0,15% υψηλότερα, στις 7.194,75 μονάδες.





Τα κέρδη στις γερμανικές μετοχές παρέμειναν περιορισμένα μετά τα στοιχεία για τις εξαγωγές της χώρας, που έδειξαν μια σημαντική πτώση για τον Φεβρουάριο του 2018, σε μια ένδειξη ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης έχει απολέσει περαιτέρω τη δυναμική της.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά 3,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, καταγράφοντας πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,3%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας περιορίστηκε στα 19,2 δισ. ευρώ, από 21,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά υποχώρηση στα 21 δισ. ευρώ
Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν στον απόηχο μίας σειράς οικονομικών αποτελεσμάτων κατά μήκος της Ευρωζώνης, υποδεικνύοντας ότι αν και η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και το 2018, δεν θα είναι τόσο δυνατή όσο το προηγούμενο έτος.
Η τεχνολογία ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις, τερματίζοντας με άνοδο 0,67%, ενώ οι πρώτες ύλες σημείωσαν απώλειες 0,9%, δεχόμενες πιέσεις κυρίως από τη ρωσική εταιρεία εξόρυξης Polymetal, που «βούλιαξε» κατά 18,3%.
Οι ρωσικές μετοχές δέχτηκαν σήμερα ευρείες πιέσεις, στον απόηχο των κυρώσεων που επέβαλαν την Παρασκευή (6/4) οι ΗΠΑ σε επτά Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες του προέδρου Vladimir Putinν να υπονομεύει τις δυτικές δημοκρατίες.
Ο ρωσικός δείκτης αναφοράς Moex έκλεισε με απώλειες 8,34%, στις 2.090,88 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει «βουτιά» έως 9%.
Ο δείκτης RTSI, ο οποίος αποτιμάται σε δολάρια ΗΠΑ, υποχώρησε κατά 11,44%.


Εν τω μεταξύ, οι τραπεζικές μετοχές περιόρισαν τα κέρδη που κατέγραφαν από νωρίς, κλείνοντας στο +0,3%, στον απόηχο της αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank (+1,2%).
Ο Christian Sewing αναμένεται να βρεθεί στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης τράπεζες της Γερμανίας, αντικαθιστώντας τον John Cryan.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τους εμπορικούς περιορισμούς μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα των ευρωπαϊκών εταιριών, δημοσίευμα της Financial Times ανέφερε ότι η Adidas σχεδιάζει το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων της μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς ενισχύει την παρουσία της στο διαδίκτυο.
Η μετοχή της Adidas έκλεισε με απώλειες 0,5%.
Στο πολιτικό προσκήνιο, η Ιταλία φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς η κεντροδεξιά συμμαχία της Λέγκας του Βορρά και του Forza Italia του Berlusconi αναμένεται να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο στον νέο γύρο συνομιλιών που θα έχουν με τον πρόεδρο της χώρας, Sergio Matarella.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης