Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στα 1.340,10 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στα 1.340,10 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,3% έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (9/4/2018), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, παρά την ισχυρή άνοδο που σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις σε επτά Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες του προέδρου Vladimir Putinν να υπονομεύει τις δυτικές δημοκρατίες.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για τις εξελίξεις στη Συρία, μετά τη θανάσιμη επίθεση με χημικά, με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να προειδοποιεί πως θα υπάρξει «μεγάλο τίμημα».
Ο Trump προειδοποίησε τον σύρο πρόεδρο, Bashar al Assad, ότι θα «πληρώσει μεγάλο τίμημα» και κατηγόρησε το Ιράν και τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι υποστηρίζουν το «ζώο Assad».
Σήμερα, ο Trump δεσμεύτηκε πως εντός 24 έως 48 ωρών θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τη Συρία, κάνοντας λόγο για «ειδεχθή πράξη κατά αθώων».
«Ήταν φρικτό, τρομακτικό», δήλωσε ο Trump με την ευκαιρία σύσκεψης υπουργών της κυβέρνησής του στον Λευκό Οίκο.
«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 0,3% ή 4 δολ., στα 1.340,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,232 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 106,9 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δείκτης τιμών παραγωγού αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1% την ίδια στιγμή που ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να έχει ενισχυθεί κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης