Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός εν μέσω ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,24% και τα 1.333,13 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτωτικά κινείται ο χρυσός εν μέσω ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,24% και τα 1.333,13 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (10/4) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,24%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.333,13 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,36% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,16 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται στις 89,57 μονάδες, ανακάμπτωντας από τις 89,49 μονάδες στις οποίες βρέθηκε νωρίτερα εντός της ημέρας.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δείκτης τιμών παραγωγού αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1% την ίδια στιγμή που ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να έχει ενισχυθεί κατά 0,2%.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του αμερικανικού δολαρίου, καθώς ένα ασθενέσθερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερα δαπανηρό για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης