Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Regling: Να μη χαθεί η ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη - Ήρθε η ώρα των συμβιβασμών

Προειδοποίηση Regling: Να μη χαθεί η ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη - Ήρθε η ώρα των συμβιβασμών
Αυστηρό μήνυμα Regling στους ηγέτες της Ευρωζώνης
Ο χρόνος για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη τελειώνει, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, καλώντας τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς, προκειμένου να μη χαθεί το «παράθυρο ευκαιρίας».
Ο επικεφαλής του ESM είναι ο τελευταίος αξιωματούχος που προστέθηκε στη λίστα όσων καλούν τους πολιτικούς ηγέτες να καταλήξουν σε συμβιβασμούς προκειμένου να προχωρήσουν οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ.
O Regling τόνισε ότι το πολιτικό momentum έχει χαθεί, καθώς οι κυβερνήσεις εμμένουν στις διαφωνίες τους σε διαφορετικά στοιχεία, όσον αφορά την υλοποίηση της τραπεζική ένωσης και των νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων της Ευρωζώνης.
«Τον Δεκέμβριο υπήρχε η αίσθηση ότι η Ευρώπη θα αδράξει την ευκαιρία.
Ωστόσο λίγους μήνες μετά φαίνεται8 πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο», τόνισε ο Regling, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Των προειδοποιήσεων Regling προηγήθηκαν οι δηλώσεις Dombvrovskis, ο οποίος υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται σε μια κρίσιμη φάση, εν όψει της προθεσμίας του Ιουνίου.
Ο επικεφαλής του ESM Klaus Regling κάλεσε τα 19 κράτη - μέλη της Ευρωζώνης να συναντηθούν «κάπου στη μέση» προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την τραπεζική ένωση και τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.
«Καμία χώρα δεν μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει, αλλά κάθε χώρα θα κερδίσει κάτι.
Εάν δεν συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις, κινδυνεύουμε με μια νέα κρίση», προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Όσον αφορά τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ο Regling τόνισε πως στόχος δεν είναι να μεταφερθούν αρμοδιότητες από την Κομισιόν, αλλά να είναι σε θέση να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης