Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπάρχει ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι traders και αυτή τη φορά θα μπορούσαν να αποφύγουν

tags :
Goldman Sachs: Υπάρχει ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι traders και αυτή τη φορά θα μπορούσαν να αποφύγουν
Η αμερικανική τράπεζα υποστηρίζει ότι οι traders θα πρέπει να αποφύγουν να κάνουν ένα βασικό λάθος που έκανε στις προηγούμενες περιόδους ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων
Καθώς το φάντασμα ενός παγκοσμίου εμπορικού πολέμου έχει κατακλύσει την αγοράς, οι bullish επενδυτές περιμένουν υπομονετικά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Εξάλλου, η αύξηση των κερδών είναι ο πιο πολύτιμος μοχλός στην 9ετή bull αγορά και οι traders αισιοδοξούν ότι ο νέος φορολογικός νόμος του Donald Trump θα σημάνει άνοδο της ανάπτυξης.
Δεν πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, λέει η Goldman Sachs, που αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της μείωσης της εταιρικής φορολογίας, αλλά δεν πιστεύει κατ' ανάγκη ότι θα εκδηλωθεί ως ενίσχυση των μετοχών.
«Όλα τα οφέλη της χαμηλής φορολογίας μπορεί να μην κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μετόχων, καθώς οι εταιρείες ανταγωνίζονται για το μερίδιο αγοράς (χαμηλότερες τιμές) και το εργατικό δυναμικό (υψηλότεροι μισθοί)» αναφέρεται σε ανάλυση του ο David Kostin, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs.
Και ενώ η Goldman διατηρεί την πρόβλεψη της για ετήσια αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 17% για το πρώτο τρίμηνο, υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το πως οι εταιρείες αυξάνουν τις πωλήσεις τους.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, εν μέσω των επιπτώσεων του φορολογικού νόμου, τα έσοδα είναι ένας ακριβέστερος δείκτης για το πώς εξελίσσονται τα βασικά θεμελιώδη μεγέθη μιας επιχείρησης.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία πιστεύει ότι θα ήταν λάθος οι επενδυτές να βασιστούν στα στοιχεία του EPS που σίγουρα θα στρεβλωθούν από τον αντίκτυπο του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης