Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιαργκόβας: Τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά όσον αφορά στο κόστος δανεισμού και γενικότερα τα ομόλογα

Λιαργκόβας: Τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά όσον αφορά στο κόστος δανεισμού και γενικότερα τα ομόλογα
«Ενώ τον Φεβρουάριο φάνηκαν τα πράγματα να είναι κάπως καλά, μετά στράβωσαν όσον αφορά στην αντιμετώπισή μας από τις αγορές» δήλωσε ο κ. Λιαργκόβας
Την εκτίμηση ότι τον επόμενο Αύγουστο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από τα μνημόνια εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας.
«Θεωρώ ότι θα γίνει έξοδος τον Αύγουστο, τώρα το αν θα στοιχίσει πολύ, αυτό είναι ένα ερώτημα» δήλωσε στον Real FM.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην έξοδο από τα μνημόνια που η κυβέρνηση στοχεύει να γίνει τον Αύγουστο, τόνισε: «Μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά όσον αφορά στο κόστος δανεισμού και γενικότερα τα ομόλογα.
Ενώ τον Φεβρουάριο φάνηκαν τα πράγματα να είναι κάπως καλά, μετά στράβωσαν όσον αφορά στην αντιμετώπισή μας από τις αγορές.
Αυτή τη στιγμή είναι ακριβές οι αγορές και εμείς χτίζουμε το μαξιλάρι γιατί πρέπει να υπάρχει, αλλά το μαξιλάρι αυτό μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά εάν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε».
«Βγαίνουμε από τα μνημόνια, δεν θα έχουμε τη χρηματοδότηση των πιστωτών, αλλά ουσιαστικά έτσι όπως πάμε, χωρίς να έχουμε ένα δυνατό εργαλείο και εννοώ το κράτος, και χωρίς να έχει αλλάξει το περιβάλλον και να γίνει εξωστρεφές, πολύ φοβάμαι ότι θα είμαστε σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα βλέπουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως πχ η Ιρλανδία που έχει 5% που αυτό θα ήταν το ζητούμενο» πρόσθεσε ο κ. Λιαργκόβας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης