Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε ιστορικά υψηλά οι πτωχεύσεις εταιριών λιανικής στο α' 3μηνο του 2018 στις ΗΠΑ

tags :
Moody's: Σε ιστορικά υψηλά οι πτωχεύσεις εταιριών λιανικής στο α' 3μηνο του 2018 στις ΗΠΑ
Moody's: Σε ιστορικά υψηλά οι πτωχεύσεις εταιριών λιανικής στο α' 3μηνο του 2018 στις ΗΠΑ
Οι πτωχεύσεις στον τομέα των λιανικών εταιρειών στις διαμορφώθηκαν σε ιστορικά  υψηλά το α' τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με ανάλυση του οίκου αξιολόγησης Moody's.
Αναλυτικότερα εννέα εταιρίες του κλάδου λιανικής προχώρησαν σε αθέτηση των υποχρεώσεών τους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, αντικατοπτρίζοντας τις συνέπειες από την μεταβολή της συμπεριφοράς των καταναλωτών και την επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Συνολικά, στον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής υπήρξαν 28 πτωχεύσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι 23 κατά την ίδια περίοδο του 2017.
Οι τελευταίες πτωχεύσεις περιλάμβαναν την Sears Holdings Corp., η οποία προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της, μειώνοντας τα τοκοχρεολύσια που πλήρωνε και αυξάνοντας τις ωριμάνσεις των ομολόγων της.
Η Claire's Stores Inc. κατέθεσε αίτησης υπαγωγής στο chapter 11 (πτωχευτικό δίκαιο) μετά τις επίμονα αδύναμες οικονομικές της επιδόσεις λόγω της φθίνουσας πορείας των εμπορικών κέντρων.
Το πρόσφατο ρεύμα αθετήσεων διαμόρφωσε στο 3,2% το  global speculative-grade default για το τελευταίο δωδεκάμηνο που έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2018, από 3% το προηγούμενο τρίμηνο.
Για τις ΗΠΑ, οι υποθήκες με κερδοσκοπικό χαρακτήρα αυξήθηκαν στο 3,9% από 3,4%, ενώ στην Ευρώπη ο ρυθμός υποχώρησε στο 2,4% από 2,8%. Παρά την πρόσφατη ανοδική τάση στις ΗΠΑ, η Moody's αναμένει ότι ο παγκόσμιος δείκτης αθέτησης υποχρέωσης κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα μειωθεί στο 1,8% στο τέλος του 2018 και θα μειωθεί στο 1,4% ετησίως.
Το αμερικανικό επιτόκιο δανεισμού με μόχλευση από τον εκδότη έκλεισε στο 2,6% το πρώτο τρίμηνο του 2018, από 2,4% το προηγούμενο τρίμηνο.
Πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό ήταν χαμηλότερο στο 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης