Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η Λατινική Αμερική ανακάμπτει «κόντρα» στους πολιτικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους

Fitch: Η Λατινική Αμερική ανακάμπτει «κόντρα» στους πολιτικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους
Ανάκαμψη στην ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ της Λατινικής Αμερικής κατά το 2018 αναμένει η Fitch Ratings
Ανάκαμψη στην ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ της Λατινικής Αμερικής κατά το 2018 αναμένει η Fitch Ratings, προβλέποντας ότι θα υποστηριχθεί από τη συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη, τις ευνοϊκότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων και την ισχυρότερη ή σταθερή ανάπτυξη στις μεγάλες περιφερειακές οικονομίες (Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό).
Όπως σημειώνει σε σημερινή (10/4/2018) της έκθεση η Fitch, οι διαταραχές στον πληθωρισμό υποχωρούν και σε μεγάλο βαθμό απορροφώνται, οδηγώντας σε ένα πιο καλοπροαίρετο μακροοικονομικό περιβάλλον στην περιοχή.
Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως υποστηρικτικές εξωτερικές συνθήκες, σε συνδυασμό με κάποιες ενέργειες εσωτερικής πολιτικής, περιορίζουν τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές πιέσεις για τις κρατικές αξιολογήσεις.
Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες χώρες έχουν σήμερα σταθερή προοπτική, με τρεις χώρες (Αργεντινή, Τζαμάικα και Παραγουάη) να έχουν θετική προοπτική και μόνο δύο (Κόστα Ρίκα και Ισημερινός) να έχουν αρνητική.
Εντούτοις, η Fitch προειδοποιεί ότι επιμένουν οι πολιτικοί και δημοσιονομικοί κίνδυνοι, με τον δύσκολο εκλογικό κύκλο της περιοχής ίσως να είναι ο πιο σημαντικός κίνδυνος του έτους.
Επιπλέον, η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει ένα σημαντικό καθήκον, δεδομένης της αυξανόμενης επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους σε πολλές χώρες.
Όπως προειδοποιεί η Fitch, εξωτερικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να προέλθουν από τη σύσφιξη των εξωτερικών χρηματοοικονομικών συνθηκών για την περιοχή.
Επιπλέον, ο οίκος σημειώνει ότι παραμένει επικεντρωμένος στην εξέλιξη των επαναδιαπραγματεύσεων της NAFTA, οι οποίες εκτός από το ότι είναι σημαντικές για το Μεξικό, θα μπορούσαν να καθορίσουν τον συνολικό τόνο του προστατευτισμού των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης