Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, δια… χειρός Xi Jinping - Στο +1,11% ο DAX

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, δια… χειρός Xi Jinping - Στο +1,11% ο DAX
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα (10/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας για «άνοιγμα» της οικονομίας και μείωση των δασμών στις εισαγωγές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,83% υψηλότερα, στις 378,42 μονάδες, με όλους τους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 12.397,32 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1% στις 7.266,75 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,84% υψηλότερα, στις 5.307,56 μονάδες.


Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, δεσμεύτηκε σήμερα για μια νέα φάση ανοίγματος της κινέζικης οικονομίας αλλά και για μείωση των δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα.
«Η Κίνα θα εισέλθει σε μια νέα φάση ανοίγματος» της οικονομίας της, υποστήριξε ο Jinping, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Boao.
Ο κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της Κίνας οπωσδήποτε θα επιτύχουν και ότι η ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι πολιτικές μηδενικού αθροίσματος και ο απομονωτισμός θα πέσουν σε τοίχο.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κίνας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα μειωθούν σημαντικά οι δασμοί στην εισαγωγή αυτοκινήτων και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας φέρνει πρόοδο, ενώ το κλείσιμο οπισθοδρόμηση.
Ράλι κατέγραψε ο κλάδος πρώτων υλών, κλείνοντας με κέρδη σχεδόν 2,7%.
Η μετοχή της Anglo American σημείωσε «άλμα» σχεδόν 5%, ενώ οι BHP Billiton, Arcelormittal και Rio Tinto έκλεισαν με κέρδη της τάξεως του 3%.
Θετικές επιδόσεις σημείωσε και ο κλάδος αυτοκινήτων, τερματίζοντας με άνοδο 1,9%, με τις μετοχές των Porsche και Volkswagen να κλείνουν με κέρδη περίπου 4,5%.
Οι εταιρείες κοινής ωφελείας ήταν οι μόνες που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, στο -0,74%.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της LVMH «εκτοξεύτηκε» σχεδόν κατά 5%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών αγαθών στον κόσμο ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες των αναμενόμενων για τους τρεις πρώτους μήνες του 2018.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση σημειώθηκε στο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, με τον τομέα του πρωτογενούς εισοδήματος να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε στα 63,5 δισ. ευρώ, από 67,4 δισ. στο τρίτο τρίμηνο του 2017, ενώ η πτώση ήταν μικρότερη σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, όταν και είχε σημειωθεί πλεόνασμα 64,4 δισ. ευρώ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης