Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο» του Trump στην Amazon;

Τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο» του Trump στην Amazon;
Ο Bezos είναι ιδιοκτήτης της Washington Post, η οποία ασκεί κριτική στον Trump
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Donald Trump έχει εμμονή με την Amazon και τον ιδρυτή της, Jeff Bezos, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για… πόλεμο.
Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΗΠΑ, με τη μετοχή του να δέχεται σφυροκόπημα, χάνοντας μόνο την προηγούμενη Δευτέρα (2/4) το 5% της αξίας της και στοιχίζοντας στον Bezos πολλά δισεκατομμύρια.
Με μια αλυσίδα tweets, ο Trump έχει κατηγορήσει την Amazon ότι δεν καταβάλλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.
Ωστόσο, οι κατηγορίες του Trump δεν δείχνουν να ευσταθούν.
Σύμφωνα με αναλύσεις, τα αμερικανικά ταχυδρομεία στην πραγματικότητα αποκομίζουν κέρδος από την Amazon.
Από το 2013 που η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων και η Amazon υπέγραψαν συμφωνία για την επέκταση της επιχειρηματικής τους συνεργασίας και την παράδοση πακέτων την Κυριακή, τα έσοδα έχουν σημειώσει άνοδο και οι ζημιές έχουν μειωθεί.
Μάλιστα, τα ίδια τα ταχυδρομεία ισχυρίζονται ότι οι παραδόσεις πακέτων ηλεκτρονικού εμπορίου βοηθούν τα έσοδά τους.
Έτσι, πού οφείλεται αυτή η εμμονή;
Αυτή η κόντρα μάλλον έχει βαθύτερες αιτίες, με πιο προφανή το γεγονός ότι ο Bezos, είναι, μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτης της Washington Post, η οποία έχει ασκήσει κριτική στον Trump ουκ ολίγες φορές.
Η συμφωνία της Amazon με την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων θα μπορούσε να βρεθεί υπό αναθεώρηση φέτος.
Έτσι, σπάζοντας αυτή τη σχέση, θα ήταν ευκολότερο για τον Trump να «επιτεθεί» στην Washington Post.
Ο αμερικανός πρόεδρος έχε κατηγορήσει επανειλημμένα την εφημερίδα για «fake news» ενώ την έχει καταγγείλει ότι λειτουργεί ως «λομπίστας» για την Amazon, λόγω της σχέσης της με τον Bezos.
Όπως και τα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης η Washington Post έχει αναφερθεί με άρθρα της σε διάφορες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ αυτών την έρευνα του ειδικού ανακριτή Robert Mueller για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και τη φερόμενη σχέση του Trump με την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Stormy Daniels.
Πέρυσι, η Washington Post κέρδισε Pulitzer για τη διερεύνηση δωρεών του Trump σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, διαπιστώνοντας ότι πολλές από τις φιλανθρωπικές αξιώσεις ήταν υπερβολικές και συχνά δεν ήταν καν φιλανθρωπικές δωρεές.
Άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι ότι πολύ απλά ο Trump ζηλεύει τον Bezos, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ο ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή, πίσω από αυτή την κόντρα θα μπορούσε να βρίσκεται το γεγονός ότι οι δύο δισεκατομμυριούχοι αντιπροσωπεύουν δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους, με τον Trump ίσως να μην μπορεί ή να μην θέλει να κατανοήσει τις νέες αξίες και ιδέες του ιδρυτή του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, παραμένοντας προσηλωμένος σε πιο παραδοσιακές μορφές της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης