Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε... διαπιστώνουν και οι «οικονομικοί δολοφόνοι» του ΔΝΤ

Λαϊκή Ενότητα: Η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε... διαπιστώνουν και οι «οικονομικοί δολοφόνοι» του ΔΝΤ
Μοναδική λύση να ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία, τονίζει η ΛΑΕ
Ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται τόσο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) όσο και στην κυβέρνηση εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Ταμείου αναφορικά με την παγκόσμια αγορά εργασίας, στην οποία καταγράφεται η δυσμενής θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «το ισχυρότερο σοκ μεταξύ των 37 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου δέχτηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, την περίοδο 2008 – 2016.
Το συμπέρασμα αυτό δεν βγαίνει από... αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά το «υπογράφει» ένας εκ των «θεσμών» - «οικονομικών δολοφόνων», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του, που εκτιμά ότι η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε, προτείνοντας όμως… τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που την κατέστρεψαν.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι αμοιβές στους εργαζομένους μειώθηκαν δραματικά, πέφτοντας κάτω από το 50% του μέσου ημερομισθίου των χωρών της Ευρωζώνης.
Ο κατήφορος θα συνεχιστεί όσο παραμένουν σε ισχύ οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που σκοπό έχουν ακριβώς την εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού και την παροχή εργασίας με μισθούς - «φιλοδωρήματα», κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Μοναδική λύση αποτελεί ο ξεσηκωμός της κοινωνίας και η ακύρωση των «δηλητηριωδών συνταγών» που έχουν επιβάλλει οι «θεσμοί», η τρόικα, με τη σύμφωνη γνώμη των εθελόδουλων παλαιομνημονιακών κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης