Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τρίτη ημέρα για τον χρυσό - Άνοδος 0,4%, στα 1.345,90 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη για τρίτη ημέρα για τον χρυσό - Άνοδος 0,4%, στα 1.345,90 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων
Με κέρδη έκλεισε και σήμερα (10/4/2018), για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, παρά την ισχυρή άνοδο που σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές.
Οι επενδυτές αναμένουν την «απάντηση» των ΗΠΑ στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετά τη χθεσινή δέσμευση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι θα λάβει γρήγορη και ισχυρή δράση.
Εξάλλου, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, συμφώνησαν σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να απαντήσει στη χημική επίθεση.
Παράλληλα, περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 0,4% ή 5,80 δολ., στα 1.345,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,235 δολ.
Ώθηση στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα προσέφεραν δηλώσεις του Ewald Nowotny, μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος ανέφερε πως η κεντρική τράπεζα ίσως αυξήσει τα επιτόκια πριν την ομαλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δείκτης τιμών παραγωγού αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1% την ίδια στιγμή που ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να έχει ενισχυθεί κατά 0,2%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης