Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 3% λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 3% λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
Άνω των 65 δολ. το αμερικανικό αργό και άνω των 71 δολ. το Brent
Σταθερά σε διαδικασία ράλι βρίσκονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς παραμένει η ένταση στη Μέση Ανατολή και στη Συρία, ενώ κανείς δεν γνωρίζει εάν η όλη υπόθεση εξελιχθεί και σε μία νέα κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Το αμερικανικό αργό (WTI) διαμορφώθηκε άνω των 65 δολαρίων φθάνοντας σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.
Πιο συγκεκριμένα το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου για το WTI ενισχύθηκε 3,3% φθάνοντας στο επίπεδο των 65,51 δολαρίων.



Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το Brent, με κέρδη της τάξης του 3,47% και διαμόρφωση στο επίπεδο των 71,03 δολαρίων το βαρέλι.
Το ενδεχόμενο πολεμικών ενεργειών στη Συρία με επικεφαλής αμερικανικές δυνάμεις, σαφώς οδηγεί τους επενδυτές στην εκτίμηση ότι θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στην προμήθεια των δυτικών αγορών με μαύρο χρυσό, κάτι που θα οδηγήσει ακόμη υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.



Παράλληλα η Αμερικανική Επιτροπή Ενέργειας (ΕΙΑ) στη μηνιαία έκθεσή της ανακοίνωσε ότι η αμερικανική παραγωγή μαύρου χρυσού έφθασε, κατά μέσο όρο, στα 10,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο 2018, δηλαδή αυξήθηκε κατά 260.000 βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2018.
Επιπρόσθετα η Επιτροπή εκτίμησε ότι η αμερικανική παραγωγή θα φθάσει για το σύνολο του 2018 στα 10,7 εκατ. βαρέλια, δηλαδή θα διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1970.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης