Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lagarde προειδοποιεί: Το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα κινδυνεύει να διαλυθεί

Η Lagarde προειδοποιεί: Το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα κινδυνεύει να διαλυθεί
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, προειδοποίησε ότι όλοι ζημιώνονται από τους περιορισμούς στις εισαγωγές
Για τον κίνδυνο κατάρρευσης του παγκοσμιοποιημένου συστήματος προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, εν μέσω της σημαντικής στροφής προς στον προστατευτισμό που κάνουν κάποιες χώρες και κυρίως οι ΗΠΑ.
«Αυτό το σύστημα κανόνων και κοινής ευθύνης κινδυνεύει τώρα να διαλυθεί», δήλωσε η Lagarde, αναφερόμενη στην πολύπλευρη εμπορική τάξη που βοήθησε να εκατομμύρια ανθρώπων να βγουν από τη φτώχεια.
«Αυτό θα ήταν μια ασυγχώρητη, συλλογική αποτυχία πολιτικής» πρόσθεσε.
Παράλληλα, η Lagarde τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφύγουν τον προστατευτισμό σε όλες τους τις μορφές.
Η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι ζημιώνοντας από τους περιορισμούς στις εισαγωγές, ιδιαίτερα τους φτωχότερους καταναλωτές».
Η Lagarde πρόσθεσε ότι οι χώρες είναι υπεύθυνες να βελτιώσουν το εμπορικό σύστημα εξετάζοντας τις δικές τους πρακτικές.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, κάτι που διατάραξε τις σχέσεις της με την Κίνα, που απάντησε επίσης με επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα.

Η παγκόσμια ανάπτυξη

Εξάλλου, η επικεφαλής του ΔΝΤ παρέμεινε αισιόδοξη για την παγκόσμια ανάπτυξη, περιγράφοντας μια διαρκή ανοδική τάση στηριζόμενη σε θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη των περισσότερων οικονομιών.
Έφτασε η στιγμή που πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις.
«Είναι εξαιρετικά επείγον, διότι οι αβεβαιότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά -από τις εμπορικές εντάσεις μέχρι τους αυξανόμενους δημοσιονομικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους, σε περισσότερη αβεβαιότητα για τη γεωπολιτική» επεσήμανε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης