Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ: Η ανησυχία του Τσίπρα για τους S-400 και το συμβάν στη Ρω

Η προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ: Η ανησυχία του Τσίπρα για τους S-400 και το συμβάν στη Ρω
Τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα θορυβημένο από τη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για τους S-400
Συνεχίζεται η προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ κατά της Ελλάδας, καθώς εκτός από το σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου, οι τουρκικές εφημερίδες και ιστοσελίδες εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να ταξιδεύει στη Ρωσία θορυβημένος από τη συμφωνία Erdogan-Putin για τους S-400, ενώ κάνουν λόγο για «σύντομη» προπαγάνδα της Ελλάδας σχετικά με το συμβάν στη Ρω.

Takvim: Οι φόβοι της Ελλάδας για τους S-400

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Takvim, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη Μόσχα καθώς ανησυχεί για τη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για την παραγγελία S-400.
«Σε συνέχεια των συνομιλιών του προέδρου Recep Tayyip Erdogan και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, οι δύο χώρες συμφώνησαν για τους S-400.
Η απόκτηση των S-400, στην οποία αντιτίθενται τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη, προκάλεσε ανησυχία και στην Ελλάδα» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Όσον αφορά στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι γίνεται με στόχο να αποτραπεί η αγορά των S-400.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Μόσχα εντός του 2018, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Putin, αρκετές μέρες πριν συναντηθεί με τον Erdogan.
Σύμφωνα εξάλλου με τον Ρώσο πρεσβευτή, Τσίπρας και Putin έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές ενώ έχουν πραγματοποιήσει και επτά τηλεφωνικές επικοινωνίες.

CNN Turk - Η Ελλάδα στοχεύει στην Τουρκία χωρίς να την κατονομάζει: Θα τους συντρίψουμε

Το CNN Turk αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από την Ικαρία.
«Σε μια εποχή όπου οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι τεταμένες, η Αθήνα έκανε ένα βήμα που θα μπορούσε να ενισχύσει την ένταση» σχολιάζεται με αφορμή τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι στον Έβρο και τα νησιά θα μεταβούν 7.000 στρατιώτες.
«Η ένταση στην Αθήνα είναι μεγάλη.
Η συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά του Αιγαίου, η διαμάχη για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, η απόπειρα πραξικοπήματος, οι Έλληνες στρατιώτες που είναι κρατούμενοι είναι τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές» επισημαίνεται στο δημοσίευμα και στη συνέχεια παρατίθεται η δήλωση του κ. Καμμένου από την Ικαρία.
Σύμφωνα με το CNN Turk για ακόμα μία φορά η Τουρκία μπήκε στο στόχαστρο χωρίς να κατονομαστεί.
Μάλιστα, το δημοσίευμα επικεντρώνεται στην εξής δήλωση του κ. Καμμένου: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να προσεκτικός εναντίον ενός αντιπάλου και εχθρού που συνεχίζει να προκαλεί.
Οι απειλές και οι κατάρες τους δεν θα γονατίσουν, αντίθετα μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερα.
Αν έχουν τα κότσια, ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.
Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε».
Τέλος, το CNN Turk αναφέρει ότι η τελευταία αιτία της έντασης μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας είναι η σύλληψη και κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών την 1η Μαρτίου, με την Αθήνα να ζητά την απελευθέρωση τους το συντομότερο δυνατόν.

Hurriyet: Το παραμύθι (fantazisi) με το ελικόπτερο κράτησε λίγο

Η Hurriyet αναφέρεται στο συμβάν στη Ρω κάνοντας λόγο για παραμύθι (φαντασία είναι η ακριβής λέξη που χρησιμοποιείται) της ελληνικής κυβέρνησης.
Η τουρκική εφημερίδα σχολιάζει το γεγονός ότι τελικά οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει παραβίαση συνόρων.
«Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν χθες ότι οι ελληνικές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε ένα τουρκικό ελικόπτερο που εισέβαλε στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτό απορρίφθηκε από πηγές της τουρκικής κυβέρνησης.
Αργότερα, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν παραβίασε τα σύνορα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης