Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση για την Τουρκία – Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές στην 4η αξιολόγηση

Τζανακόπουλος: Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση για την Τουρκία – Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές στην 4η αξιολόγηση
Πρέπει να καλυφθεί ακόμα αρκετός δρόμος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση με τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και ότι βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τζανακόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάσταση μεγάλης έντασης που επικρατεί στη Συρία, τονίζοντας ότι αυτή «περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Όσον αφορά το έτερο κρίσιμο εθνικό θέμα, αυτό των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις αλλά και η πολιτική βούληση για να επιτευχθεί συμφωνία ωστόσο κατά τις διαπραγματεύσεις πρέπει να καλυφθεί αρκετός ακόμη δρόμος».
«Εάν υπάρξει συμφωνία θα επιδιωχθεί η ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση» επεσήμανε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές ως προς την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
«Από την πλευρά των θεσμών, των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης έχουν γίνει αρκετά πράγματα σαφή ως προς τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.
Αρκετοί έχουν πει ότι δεν τίθεται θέμα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.
Αλλά και από την ελληνική πλευρά καθώς αυτό αντιβαίνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί στο EG του Ιουνίου 2017.
Δεν υπάρχει νόημα να δίνεται συνέχεια σε τέτοια σενάρια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις για το αναπτυξιακό σχέδιο και ότι αυτό θα κατατεθεί στο EG στη Σόφια μέχρι τις 27 Απριλίου.
«Σε αυτό γίνεται λόγος για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας από το 2019 και μετά.
Όλα εξαρτώνται και από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Το κύριο είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το συνολικό στρατηγικό σχέδιο.
Δημοσιονομικά η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδόσει και αυτό θα συνεκτιμηθεί από τους εταίρους μας στο πλαίσιο της συζήτησης.
Η συζήτηση για τα δημοσιονομικά του 2019 δεν έχει καν ξεκινήσει.
Η γενική στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων αλλά και της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να προχωρήσει κανονικά η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
«Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές.
Τον Αύγουστο λήγει το πρόγραμμα και μέχρι τις 21 Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και προϋπόθεση για αυτό είναι και  η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
Τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί θα υλοποιηθούν» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα του ΕΦΚΑ μετά την απόφαση του ΣτΕ, τόνισε ότι «το ΣτΕ πρέπει να ελέγχει τις διοικητικές πράξεις αλλά και το συνταγματικό έλεγχο των νόμων και εφόσον βρίσκει ότι κάποιες διατάξεις έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα τότε αυτές θα τροποποιούνται δεόντως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης