Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε κατά +2,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Βρετανία: Ενισχύθηκε κατά +2,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή της Μ. Βρετανίας κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Ανοδικά κινήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 η βιομηχανική παραγωγή στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση από την άνοδο στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +2,2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, με τα στοιχεία ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο +2,9%.
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018 η βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ενισχύση κατά +0,4%.
Η άνοδος στην παραγωγή ηλεκτρισμού και αερίου αντιστάθμισε την πτώση της τάξεως του -0,2% που σημειώθηκε στην μεταποιητική παραγωγή, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ύφεση των κλάδων μηχανημάτων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ηλεκτρολογικών υλικών.
Σε ετήσια βάση, η μεταποιητική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +2,5%, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών στο +3,3%.
Κατά το 2017, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας ήταν βραδύτερη σε σύγκριση με τις επόμενες μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit επηρέασε τις επενδύσεις στη χώρα, ενώ ο πληθωρισμός άσκησε πιέσεις στους καταναλωτές.
Σε ξεχωτιστά στοιχεία της ONS, η κατασκευαστική παραγωγή της χώρας σημειώσε πτώση για τον Φεβρουάριο του 2018 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας κατά -1,6%.
Ωστόσο, το εμπορικό έλλειμμα της Μεγάλης Βρετανίας περιορίστηκε στις 10,2 δισ. στερλίνες, έναντι 12,2 δισ. στερλινών τον προηγούμενο μήνα, με τις εισαγωγές να μειώνοντας σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τις εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης