Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,65% και τα 1.350,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,65% και τα 1.350,75 δολ. ανά ουγγιά
Το ενδεχόμενο μίας επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία στρέφει όλο και περισσότερο τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο
Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η ανοδική πορεία για τον χρυσό, καθώς το πολύτιμο μέταλλο επωφελείται από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και από το ενδεχόμενο μίας επίθεσης της Ουάσιγκτον στη Συρία.
Ειδικότερα, περί τις 2:54 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,65% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.350,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,36% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,81 γεν.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στη Συρία, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες να σχεδιάζουν με προσοχή τις πτήσεις τους πάνω από την ανατολική Μεσόγειο για τις επόμενες 72 ώρες.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
Οι νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, είναι ενδεικτικές για το κλίμα που επικρατεί, με τον ίδιο να προειδοποιεί τη Ρωσία να μη συνεργάζεται με τον σύρο πρόεδρο, Bashar Al Assad, καλώντας παράλληλα τη Μόσχα να προετοιμαστεί, καθώς «θα έρχονται ωραίοι, νέοι και έξυπνοι» πύραυλοι.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και τα στοιχεία των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, καθώς και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve.
Σημειώνεται ότι σε περιόδους παρατεταμένης γεωπολιτικής αστάθειας, οι επενδυτές στρέφονται συχνά προς τον χρυσό, ο οποίος αποτελεί ένα ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης