Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz: Πολυεθνική Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

tags :
Allianz: Πολυεθνική Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Μέσω των BCRs οι πολυεθνικές διασφαλίζουν στους πελάτες τους ευρωπαϊκού επιπέδου ασφάλεια προσωπικών δεδομένων σε παγκόσμια εμβέλεια.
O όμιλος ALLIANZ απέσπασε πρόσφατα πιστοποίηση από την BayLDA, την εντολοδόχο της Ε.Ε. Βαυβαρική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την επάρκεια των BCRs (Binding Corporate Rules). Πρόκειται για μια σειρά εταιρικών κανόνων που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου οι πολυεθνικές να έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε ενδο-ομιλικές διασυνοριακές μεταφορές προσωπικών δεδομένων, πάντα σε συνάφεια με την σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία (EU Data Protection Law).
Μία από τις θεμελιώδεις αρχές της συγκεκριμένης νομοθεσίας είναι η απαγόρευση της μεταφοράς προσωπικών δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ, στην Ασία, καθώς και σε άλλες περιοχές. Μέσω όμως της εφαρμογής των BCRs. οι εταιρίες μπορούν να ξεπεράσουν τον περιορισμό και να διασφαλίσουν στους πελάτες τους ευρωπαϊκού επιπέδου ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και μάλιστα σε παγκόσμια εμβέλεια, δηλαδή ακόμη και στις χώρες όπου δεν τηρούνται ούτε τα ελάχιστα εχέγγυα προστασίας της ελευθερίας και της ιδιωτικότητας του ατόμου.
«Η δουλειά μας στηρίζεται στην εμπιστοσύνη. Και σε μία εποχή όπου η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί αντικείμενο ολοένα και αυξανόμενης ευαισθητοποίησης, οι πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν αυτού του είδους τις πληροφορίες αποτελούν ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Allianz», τονίζει η Dr. Helga Jung, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Allianz SE. «Η πιστοποίησή μας σε επίπεδο BCRs υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην διατήρηση αυτής της εμπιστοσύνης μεταξύ του οργανισμού και των πελατών, των εργαζόμενων, αλλά και όλων όσων συνεργάζονται μαζί μας».  
Η πιστοποίηση σε επίπεδο BCRs σημαίνει ότι η Allianz είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για τον GDPR, τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε., ο οποίος τίθεται σε ισχύ στις 25.05.2018.
Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Allianz Privacy Renewal Program, ενός προγράμματος που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, περιλάμβανε 80 επιμέρους ενότητες και αφορούσε 700 εταιρίες του ομίλου. Οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων εξέτασαν ενδελεχώς το εσωτερικό μοντέλο διακυβέρνησης και εφαρμογής των BCRs, καθώς και τον βαθμό στον οποίο η Allianz έχει εντάξει τους κανόνες του στις λειτουργίες της, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των εκπαιδευτικών και ελεγκτικών διαδικασίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης