Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ) για Τουρκία: Δεν υπάρχει πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ) για Τουρκία: Δεν υπάρχει πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σχολίασε και τα αρνητικά σχόλια των Τούρκων κατά του Πάνου Καμμένου
Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας ότι «έχουμε πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία σε απόλυτη σύμπνοια, και είναι δεδομένο ότι στη μόνιμη απειλή που αποτελεί η Τουρκία για την πατρίδα μας, η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της απαντούν κάθε φορά που υπάρχει πρόκληση».
Η ίδια τόνισε πως «είναι γεγονός ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι αυξημένη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται».
Κληθείσα να σχολιάσε τους χαρακτηριστιμούς των Τούρκων για τον Πάνο Καμμένο, η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε ότι για να υβρίζουν με αυτόν τον τρόπο Τούρκοι αξιωματούχοι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «κάτι πρέπει να κάνει καλά ο κ. Καμμένος».
«Στη γειτονική χώρα ενδεχομένως είχαν συνηθίσει ότι η Ελλάδα αντιδρά κατευναστικά, κάτι που ενισχύει τις οποιεσδήποτε αξιώσεις, είτε επεκτατικού χαρακτήρα, είτε για αλλαγή status quo από την πλευρά της Τουρκίας.
Αυτή τη στιγμή δεν υιοθετείται τέτοια στρατηγική, αντίθετα έχουμε αποτρεπτική στρατηγική.
Η Ελλάδα πρέπει να απαντά στις προκλήσεις είτε είναι σε ρητορικό επίπεδο, είτε στην πράξη. Αυτό και γίνεται» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «οι γείτονες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι οποιεσδήποτε προκλήσεις θα μένουν αναπάντητες.
Από εκεί και πέρα, να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας».
Υπογράμμισε ακόμα ότι «το να υιοθετεί κάποιος στη χώρα μας την τουρκική ρητορική, αυτό τον χαρακτηρίζει, γιατί πολλές φορές έχουμε δει να υιοθετείται η ρητορική της γειτονικής μας χώρας».
Διευκρίνισε ότι δεν εννοεί (υιοθέτηση της τουρκικής ρητορικής) από τα κόμματα, αλλά από μεμονωμένα πρόσωπα, και προσέθεσε: «Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας θα πρέπει να έχει ομοψυχία, ενότητα και να στέκεται σε σοβαρότητα απέναντι σε αυτού του βαθμού την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας.
Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να νιώθουμε ασφάλεια με τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης