Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, στα αποτελέσματα στρέφονται οι επενδυτές - Πτώση -0,83% για DAX

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, στα αποτελέσματα στρέφονται οι επενδυτές - Πτώση -0,83% για DAX
Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές, εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών γύρω από τη Συρία
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (11/4/2018) οι ευρωαγορές, εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών γύρω από τη Συρία και τη διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, ενώ οι επενδυτές στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,59% χαμηλότερα, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,83% στις 12.293,97 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,13% στις 7.257,14 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,56% χαμηλότερα, στις 5.277,94 μονάδες.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δείχνει να θέλει να τραβήξει στα άκρα το σκοινί των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας, μετά και το βέτο που άσκησε η Μόσχα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το αμερικανικό σχέδιο απόφασης, που προέβλεπε τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα της Συρίας.
«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα στραφούν προς τη Συρία.
Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί έρχονται, ωραίοι και νέοι και "έξυπνοι!" (πύραυλοι).
Δεν πρέπει να είστε συνεργάτες με ένα ζώο που σκοτώνει με χημικά αέρια τους ανθρώπους του και το απολαμβάνει!», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί κλάδοι βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τις βιομηχανίες χημικών, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ταξιδιών να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις, κλείνοντας και οι τρεις με απώλειες άνω του 1,1%.
Ο τομέας τροφίμων και ποτών, παρά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφε από νωρίς, κατάφερε πριν το κλείσιμο να ανακάμψει, τερματίζοντας με απώλειες 0,9%.
Η μετοχή της Remy Cointreau έκλεισε με «βουτιά» 4,3%, μετά την υποβάθμισή της από την J.P. Morgan.
Αντίθετα, ισχυρή άνοδο 7,2% σημείωσε η μετοχή της Tesco, καθώς η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα σε διάστημα τεσσάρων ετών, ενώ ανέφερε κέρδη 1,3 δισ. στερλινών για το 2017, κατά 28% αυξημένα σε ετήσια βάση.
Η μετοχή της Tesco ώθησε υψηλότερα το σύνολο του κλάδου λιανεμπορίου (+0,9%).
Σημαντικά κέρδη 2,8% κατέγραψε και η μετοχή της Deutsche Telekom, στον απόηχο δημοσιευμάτων περί επανέναρξης των διαπραγματεύσεων συγχώνευσης ανάμεσα στην Sprint και στην T-Mobile.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος τόνισε ότι μια περαιτέρω σύγκλιση θα επέτρεπε στην ΕΕ να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις.
Ο Draghi επισήμανε μεταξύ άλλων και τους κινδύνους που κρύβει η αύξηση του λαϊκισμού και του εθνικισμού στην Ευρωζώνη, καθώς εμποδίσουν μια διαδικασία προσαρμογής των οικονομιών σε πιο βιώσιμα μοντέλα.
Από την πλευρά του, ο Ardo Hansson, μέλος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα επιταχυνθεί τελικά καθώς η οικονομία αναπτύσσεται, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να παραμείνει υπομονετική ως προς την παροχή μέτρων τόνωσης.
«Πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί ως προς την επίτευξη του στόχου σταθερότητας των τιμών μας», δήλωσε ο Hansson, ενώ τόνισε ότι όλες οι αλλαγές στην πολιτική της ΕΚΤ πρέπει να είναι σταδιακές.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2018 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, εξαιτίας της επιβράδυνσης που σημειώθηκε στην παραγωγική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, η Bank of France εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία αναπτύχτηκε κατά 0,3%, έναντι των αρχικών της εκτιμήσεων για 0,4%.
Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2018, η Κεντρική Τράπεζα αναμένει η οικονομική ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 1,9%, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,6%, δεχόμενος ώθηση από τις τιμές στους κλάδους της ενέργειας και του καπνού.
Στη Βρετανία, ανοδικά κινήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 η βιομηχανική παραγωγή, δεχόμενη ώθηση από την άνοδο στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, με τα στοιχεία ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο +2,9%.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης